Lower Thames Crossing

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het voorkeursalternatief van 2016.

De Lower Thames Crossing is een geplande dual carriageway in het Verenigd Koninkrijk, die een nieuwe oeververbinding onder de River Thames ten oosten van London moet vormen. De verbinding komt nog ten oosten van de Dartford Crossing nabij Gravesend.

Kenmerken

De dual carriageway zal de M2 nabij Gravesend met de M25 nabij Ockendon of Upminster verbinden. De rivierkruising met de River Thames wordt een geboorde tunnel. De maximumsnelheid wordt 70 mph.

Geschiedenis

In 1963 opende de eerste tunnelbuis van de Dartford Crossing, die in 1980 werd aangevuld met een tweede buis. In 1991 opende de Queen Elizabeth II Bridge, waarmee de Dartford Crossing zijn maximaal benutbare capaciteit bereikt heeft. Het is echter nog steeds een filegevoelige schakel omdat het de enige rivierkruisende verbinding over de River Thames ten oosten van London is.

Toekomst

De bestaande Dartford Crossing kent ondanks de capaciteitsuitbreidingen in 1980 en 1991 en het verwijderen van de fysieke tolpoorten in 2018 nog dagelijkse congestie. Uit studies blijkt dat tegen 2025 de Dartford Crossing buiten de spitsperiode de maximale capaciteit bereikt, en filevorming de hele dag aan de orde zal zijn. De Dartford Crossing is aangeduid als één van de minst betrouwbare verbindingen in het strategic road network van Engeland.

In 2009 zijn vijf mogelijke locaties onderzocht, waarbij de twee oostelijkste zijn afgevallen omdat ze te ver van de bestaande Dartford Crossing liggen. In 2013 en 2014 zijn verdere studies uitgevoerd. In 2016 is de voorkeurslocatie gekozen, een boortunnel aan de oostkant van Gravesend en Tilbury.[1] De consultatie was de grootste ooit voor een Brits wegenproject met 47.034 zienswijzen.[2] Een voorstel was om de A229 tussen de M2 en M20 op te waarderen zodat er een hoogwaardige toevoerweg naar de Channel Tunnel ontstaat die direct aan de Lower Thames Crossing aansluit. Dit is echter niet als onderdeel van dit project opgenomen. Op 10 oktober 2018 startte een nieuwe consultatieperiode nadat het exacte tracé en ontwerp werd vastgesteld.[3]

Gekozen is voor een boortunnel, omdat een brug en afzinktunnel teveel impact op de natte natuurgebieden langs de River Thames hebben. Dit is echter ook de duurste en meest risicovolle optie. Een optie is om de tunnel voor te bereiden op een latere uitbreiding naar 2x3 rijstroken.[4]

Kosten

De kosten voor het voorkeursalternatief van 2016 worden geschat op £4,3 - 5,9 miljard. In de kosten/batenanalyse kreeg de verbinding een rato van 2.3 - 3.4

Tol

De Lower Thames Crossing wordt een tolweg, gepland is om er eenzelfde tolheffing als op de bestaande Dartford Crossing in te voeren.

Referenties