Luling Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Luling Bridge
I-310.svg
Luling Bridge.jpg
Overspant Missisippi River
Rijstroken 2x2
Totale lengte 3.261 meter
Hoofdoverspanning 376 meter
Hoogte brugdek 48 meter
Openstelling 06-10-1983
Verkeersintensiteit 47.400 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Luling Bridge, ook wel bekend als de Hale Boggs Memorial Bridge is een tuibrug in de Verenigde Staten, gelegen bij New Orleans in de staat Louisiana.

Kenmerken

De Luling Bridge overspant de Mississippi River ten westen van New Orleans, tussen Destrehan en Luling. Het is de westelijkste overspanning van de brug in deze regio. De brug heeft een totale lengte van 3.261 meter, waarvan een aanzienlijk deel over aanbruggen en een hoofdoverspanning van 376 meter via een tuibrug. Het brugdek ligt 48 meter boven de rivier en overspant naast de rivier ook twee wegen over beide oevers en een spoorlijn. De brug is onderdeel van de korte Interstate 310 in Louisiana en heeft 2x2 rijstroken. Het is de enige tuibrug in de regio.

Geschiedenis

De brug ging in 1976 in aanleg en opende op 6 oktober 1983 voor het verkeer en was destijds pas de derde grotere tuibrug in de Verenigde Staten. Sinds 1993 werd de brug onderdeel van de Interstate 310 en was de eerste tuibrug van het Interstate Highwaysysteem. De opkomst van tuibruggen in de Verenigde Staten was relatief laat.

Verkeersintensiteiten

In 2010 reden dagelijks 47.400 voertuigen over de Luling Bridge, die daarmee niet overbelast is.

Referenties


Bruggen in Louisiana

Atchafalaya BridgeBonnet Carré Spillway BridgeCrescent City ConnectionHighway 1 elevated roadHorace Wilkinson BridgeHuey P. Long BridgeI-10 Twin Span BridgeIsrael LaFleur BridgeJohn James Audubon BridgeLake Pontchartrain CausewayLuling BridgeMaestri BridgeManchac Swamp Bridge