M11 (Malawi)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
M11 Malawi.svg
M11 Malawi map.png
M11
Begin Timbiri
Einde Chiweta
Lengte 112 km
Route

Centrum.svg Timbiri M5 Malawi.svg

Centrum.svg Chikwina

Centrum.svg Bweteka

Centrum.svg Boghoyo

Centrum.svg Chiunjika

Centrum.svg Chiweta M1 Malawi.svg

De M11 is een main road in Malawi. De weg vormt een incomplete noord-zuidroute langs het Lake Malawi, vanaf Timbiri tot Chiweta. De M11 is in theorie 112 kilometer lang, maar een aanzienlijk deel van de route ontbreekt nog. De rest is een zandweg of zandpad.

Routebeschrijving

De M11 is een incomplete route, het middendeel bestaat feitelijk niet. De rest van de weg is een zandweg, op diverse trajecten is het niet veel meer dan een zandpad. De route verloopt vanaf de M5 in Timbiri noordwaarts als zandweg, de berijdbare weg eindigt na ongeveer 25 kilometer, vanaf hier zijn zandpaden naar afgelegen bergdorpen. Op het middendeel zijn wel een aantal kleine dorpjes aan het Lake Malawi, maar hier is geen doorgaand berijdbare weg. Vanaf Chiunjika is er weer een zandpad die overgaat in een smalle zandweg tot aan de M1 bij Chiweta.

Geschiedenis

De M11 is vermoedelijk genummerd vanuit de ambitie om de Lakeshore Road (M5) verder noordwaarts te verlengen, maar van dit project is vooralsnog weinig terecht gekomen. In 2020 was alleen het zuidelijk deel een enigszins berijdbare zandweg, het middendeel ontbrak volledig en een klein stuk van het noordelijk deel is weer een zandpad.

Referenties


Flag of Malawi.svg Main roads in Malawi Flag of Malawi.svg

M1M2M3M4M5M6M7M8M9M10M11M12M14M16M18M20M22M24M26