M14 (Moldavië)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
M14 MD.svg
Moldova M14 map.png
M14
Begin Criva (MD/UA)
Einde Pervomaisc (MD/UA)
Lengte 358 km
Route

Flag of Ukraine.svg

Znak d42.svg Lipcani

Znak d42.svg Briceni

Znak d42.svg Edineţ

Znak d42.svg Cupcini

Znak d42.svg Bălţi

Znak d42.svg Dumbrăviţa

Znak d42.svg Bravicea

Knooppuntsymbool.svg M2 MD.svg M21 MD.svg → Chişinău / Kirovohrad

Knooppuntsymbool.svg M4 MD.svg → Tiraspol / Dubăsari

Znak d42.svg Pervomaisc

Flag of Ukraine.svg M16 UA.svg → Odessa

De M14 is een hoofdweg in Moldavië. De weg is de langste van het land, en vormt een oost-westroute door het noorden, midden en oosten van het land. Het oostelijkste deel ligt in de de-facto onafhankelijke staat Transnistrië. De route loopt vanaf de grens met Oekraïne in het uiterste noordwesten van het land via Bălţi naar het midden, waar de M14 even ten noorden van de hoofdstad Chişinău langs loopt, en eveneens ten noorden van de Transnistrische hoofdstad Tiraspol passeert, en op de grens met Oekraïne eindigt. De M14 is 358 kilometer lang.

Routebeschrijving

De M14 begint bij Criva, waar een moderne grensovergang met Oekraïne is.[1][2] Aan Oekraïense zijde gaat de H10 naar Chernivtsy. De M14 loopt naar het oosten, parallel aan de rivier de Prut, welke de grens met Roemenië vormt. De weg voert door een gebied met veel lintbebouwing, en passeert door het kleine stadje Lipcani. De eerste wat grotere plaats op de route is Edineţ, waar een zuidelijke rondweg ligt. Hier kruist men de R8, de weg naar Otaci in het noorden. De weg is van matige kwaliteit, en deels in beton uitgevoerd.[3] De weg voert door glooiend steppegebied met dorpjes. Bij Rîşcani bevindt zich een klaverblad met de R7, de weg vanaf Costeşti aan de Roemeense grens naar Soroca in het noordoosten. Er is een ongelijkvloerse trompetaansluiting naar de luchthaven van Bălţi, de tweede of derde stad van Moldavië. De weg loopt vanuit die stad naar het zuidwesten, later zuidoosten, en is ook hier een betonweg van slechte kwaliteit.[4][5] Ten zuiden van Bălţi is de M14 qua alignement beter uitgebouwd, en vermijdt de meeste dorpen, maar is van slechte kwaliteit. Op enkele plekken zijn er ongelijkvloerse kruisingen. Dichter bij de hoofdstad Chişinău is de omgeving wat beboster.

Ten noorden van Chişinău volgt een complex knooppunt met de M2, die hier begint en naar Soroca in het noorden lootp, en de M21, de weg vanaf Chişinău naar Kirovohrad in het midden van Oekraïne. De M14 vormt vervolgens een ruime enkelbaans bypass ten noorden van Chişinău langs, en is deels ongelijkvloers uitgebouwd. Bij Gura Bîcului volgt de brug over de Dniestr, tevens de grensovergang met Transnistrië, die fysiek gehandhaafd is. De M14 loopt dan ten noorden van de Transnistrische hoofdstad Tiraspol langs, en kruist de M4 met een klaverblad. Oostelijker voert de M14 door vlak gebied naar Pervomaisc, tevens de grens met Oekraïne. Aan Oekraïense zijde gaat de M16 verder naar Odessa, dat nog geen 70 kilometer verderop ligt.

Geschiedenis

Tijdens de Sovjetunie liep de M14 vanaf Odessa via Chernivtsy naar Brest in het huidige Wit-Rusland. De Oekraïense delen zijn na 1991 omgenummerd in de M16 tussen Odessa en de grens met Transnistrië, de H10 tussen de Moldavische grens en Chernivtsy en de M19 tussen Chernivtsy en de grens met Wit-Rusland. Het nummer is in Moldavië gehandhaafd, evenals in Transnistrië, alhoewel het te betwijfelen valt of het wegnummer ergens aangegeven staat.

Delen van de M14 zijn in de Sovjettijd hoogwaardig uitgebouwd, met name tussen Bălţi en Tiraspol, waar met enige regelmaat ongelijkvloerse kruisingen te vinden zijn. Dit deel is grotendeels met betonplaten uitgevoerd. De weg is grotendeels in slechte toestand. De grens tussen Moldavië en Transnistrië wordt fysiek gehandhaafd met controleposten.

Referenties

Hoofdwegen in Moldavië

M1 MD.svg M2 MD.svg M3 MD.svg M4 MD.svg M14 MD.svg M21 MD.svg