M1 (Armenië)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
M1
Begin Yerevan
Einde Bavra
Lengte 167 km
Route

→ Downtown / Echmiadzin

Yerevan

Proshyan

Yegvard

→ Echmiadzin

→ Vanadzor

Achtarak

Agarak

Ujan

Kosh

Aruch

Katnaghbyur

Talin

Mastara

Lanjik

Dzokarap

Azatan

Gyumri

Mayisyan

Torosgyugh

Ashotsk

Bavra

S11 (Georgië)

De M1 (Armeens: Մ1) is een hoofdweg in Armenië. De weg verbindt de hoofdstad Yerevan met Gyumri en verder tot de grens met Georgië. Het deel van Yerevan tot Agarak is over 18 kilometer snelwegachtig uitgebouwd. De totale route is 167 kilometer lang.

Routebeschrijving

De gemoderniseerde M1 bij Ashtarak.

De M1 begint in het westen van Yerevan op een klaverblad met de M5, de weg naar Echmiadzin. De M1 voert eerst naar het noorden, als reguliere stadsweg door de westelijke wijken van Yerevan. Aan de buitenkant van Yerevan wordt de M1 een 2x2 weg met een aantal ongelijkvloerse kruisingen, dit deel heet de Ashtarak Highway. Een volwaardige snelweg is het niet, maar er is wel een middenberm, vluchtstroken en de wegen van belang worden ongelijkvloers gekruist. Rond het stadje Achtarak zijn twee knooppunten met de M3, met tevens een korte dubbelnummering met deze weg. Even na Achtarak eindigt het 2x2-deel en wordt de M1 een enkelbaans hoofdweg die door de desolate steppes naar het westen loopt.

De weg stijgt geleidelijk van zo'n 1000 meter naar 1500 meter boven zeeniveau, door een vlak deel van Armenië. Naar het noorden liggen wel hogere bergen met toppen tot zo'n 3800 meter. Er liggen enkele dorpjes in de buurt van de weg, maar geen plaatsen van belang. De M1 kent lange rechte stukken en men kan goed opschieten op dit deel. Bij het dorp Talin eindigt de M9 op de M1, waarna de M1 naar het noorden afbuigt. De weg stijgt naar zo'n 1900 meter boven zeeniveau over een weinig bijzondere bergpas. De omringende bergen zijn kaal en men heeft verre uitzichten, met name naar het zuiden toe. Men komt door Dzorakap, het enige grotere stadje waar men doorheen moet tussen Yerevan en Gyumri. Rond Azatan ligt een rondweg.

Men bereikt dan Gyumri, met 170.000 inwoners één van de grotere steden in Armenië. Men kruist er de M7. De M1 verloopt door het centrum van Gyumri, maar er is ook een oostelijke bypass voor verkeer naar Vanadzor. Gyumri ligt in een zeer brede vallei op zo'n 1600 meter boven zeeniveau. Ten noorden van Gyumri ligt een 2000 meter hoge bergpas, die vrij makkelijk gekruist kan worden, er zijn slechts enkele haarspeldbochten. Men blijft daarna op deze hoogte en rijdt door een brede vallei met weidse uitzichten op de kale omringende bergen. Na Bevra volgt de grens met Georgië. Aan Georgische zijde gaat de S11 verder naar de havenstad Batumi.

Geschiedenis

De M1 bij Ashtarak voor modernisatie.
Wegwijzer op de M1.

Het snelwegdeel van Yerevan naar Achtarak is ten tijde van de Sovjetunie aangelegd, er zijn destijds vrij veel 2x2 snelwegachtige wegen in Armenië aangelegd. De laatste 1 kilometer vanaf Bevra naar de grens met Georgië is onverhard, dit is nooit een belangrijke grensovergang geweest en de grensfaciliteiten zijn beperkt. Het 2x2 tracé rond Ashtarak is eind jaren '80 aangelegd.

North-South Road Corridor Investment Program

Na onafhankelijkheid bevond Armenië zich in een kwetsbare positie, met vijandige buurlanden en een geïsoleerde ligging. De voornaamste handelsroute was van Yerevan via Gyumri naar Georgië. Om deze corridor te verbeteren werd het North-South Road Corridor Investment Program opgericht, met als doel om de hele M1 tot de grens met Georgië naar 2x2 rijstroken te verbreden. De eerste tranche was de reconstructie van het drukste deel, het 18 kilometer lange deel tussen Yerevan eN Ashtarak.[1] De scope van dit project werd tijdens de uitvoering echter gereduceerd tot het 10 kilometer lange deel rond Ashtarak, dat werd gemoderniseerd en in beton is uitgevoerd. Dit deel werd in 2017 opgeleverd. Separaat is in 2019 aan de rand van Yerevan een knooppunt aangelegd met de bypass van Yerevan, dit viel samen met de bouw van een nieuwe invalsweg in het noorden van Yerevan.

Tranche 2 omvatte 41 kilometer tussen Ashtarak en Talin. Dit project is een mix van een verdubbeling van de bestaande weg, en een nieuw tracé bij enkele dorpen. In 2017 is een aanvang gemaakt met een 10 kilometer lange autosnelweg langs Agarak en Ujan, maar de werkzaamheden zijn in 2018 gestaakt en het contract is in juli 2019 geannuleerd.[2]

Tranche 3 omvatte 46 kilometer tussen Talin en Gyumri. Ook dit deel is een mix van een verdubbeling en een nieuw tracé.[3] Een 19 kilometer lang deel tussen Talin en Lanjik is uitgevoerd door het Chinese bouwbedrijf Sinohydro. Het deel tussen Lanjik en Gyumri is 23 kilometer lang.[4]

Referenties

Autosnelwegen en hoofdwegen in Armenië