M1 (Mauritius)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
M1
Begin Port Louis
Einde Plaine Magnien
Lengte 46 km
Route

Maupin Street

Old Moka Road

Claude Delaire Street

GRNW Road

Ring Road

A1 / B106

Mount Ory Road

Bagatelle Mall

Reduit (A7)

Saint Pierre Bypass Road (A17)

Tribeca Central

Trianon

Saint Jean

Hilcrest

Phoenix

Valentina

Owadally Lane

Hermitage Road

Quartier Militaire Road

Swami Sivanada Avenue

Midlands

Route Royale Phoenix - Plaisance (A10)

Résidence Union Park

Junction Road

Nehru Hospital

New Grove

Gros Bois - L'Escalier Road

residential area

Plaine Magnien

Sir Seewoosagur Ramgoolam Int. Airport

De M1 is een motorway en dual carriageway in Mauritius. De weg vormt de belangrijkste weg van het land, vanaf de hoofdstad Port Louis tot Plaine Magnien, waar de luchthaven van Mauritius is gelegen. De weg is over de volledige lengte een dubbelbaans weg, maar is alleen in de omgeving van Port Louis volledig ongelijkvloers, elders is een mix van rotondes en ongelijkvloerse aansluitingen. De M1 is 46 kilometer lang.

Routebeschrijving

De M1 verloopt vanaf het centrum van Port Louis tot het Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport, gelegen in Plaine Magnien, ook wel Plaisence genoemd. De weg is over de volledige lengte een dual carriageway, maar is geen echt volwaardige autosnelweg, alhoewel de weg in Port Louis en de suburbs daarvan wel een langer traject volledig ongelijkvloers is. De weg is echter van relatief lage standaard. Verder buiten Port Louis kent de weg veel rotondes. De M1 voert door vlak gebied met soms wat bos, maar vooral veel bebouwing op de route. Nabij de luchthaven splitst de M1 zich in twee takken rond Plaine Magnien die beiden voor de terminal van de luchthaven uitkomen.

Geschiedenis

De luchthaven van Mauritius werd kort na de Tweede Wereldoorlog in gebruik genomen voor de burgerluchtvaart. In 1955 werd besloten om een motorway tussen Port Louis en Phoenix aan te leggen. Het tracé werd in 1958 vastgesteld en de bouw werd dat jaar gegund. De bouw begon in 1960 aan een 12,5 kilometer lang traject van Port Louis tot Phoenix.[1] De motorway is in de jaren '60 aangelegd als de belangrijkste transportcorridor van Mauritius. Het was vanaf het begin al een dual carriageway en had toen ook al ongelijkvloerse aansluitingen.[2] De omgeving van de M1 is in de loop der jaren significant verstedelijkt.

Referenties

Motorways in Mauritius

M1M2M3