M2 (Belarus)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
M2
Begin Minsk
Einde Minsk Airport
Lengte 34 km
Route

MKAD → Ring Minsk

Minsk-Uruchcha

Minsk-Uruchcha-II

Minsk-East

Koroliov Stan

Garadischa

Samaliavichy

Zagorie

→ Brest / Moskva

Minsk Airport

De M2 is een hoofdweg (Магистраль) in Belarus. De M2 is volledig uitgebouwd als autosnelweg en loopt vanaf de MKAD in Minsk naar de luchthaven van Minsk, dat ten oosten van de stad ligt. De snelweg is 34 kilometer lang.

Routebeschrijving

De M2 begint aan een klaverblad met de MKAD, de ring van Minsk. De snelweg telt hier 2x2 rijstroken en loopt door de oostelijke wijken en later voorsteden van Minsk. De snelweg is van uitstekende kwaliteit[1][2][3][4] en kent een brede middenberm. Alle aansluitingen met andere wegen zijn ongelijkvloers, alhoewel er wel bushaltes langs de weg zijn, via brede insteekhavens. De weg loopt door een vlak gebied met wat kleine bosgebieden, maar voornamelijk met open velden. Circa 16 kilometer ten oosten van Minsk buigt de weg naar het zuiden af, terwijl de R53 (P53) rechtdoor gaat naar Borisov. De M2 kruist even verderop de M1, de transitroute vanaf Polen naar Rusland. Deze aansluiting is een klaverblad. De snelweg loopt dan nog 8 kilometer verder tot aan Minsk Airport, waar de M2 eindigt bij de terminals.

Maximumsnelheid

Het deel door de buitenwijken van Minsk heeft een maximumsnelheid van 90 km/uur, de rest van de route heeft een maximumsnelheid van 120 km/uur.

Verkeersintensiteiten

In 2010 reden dagelijks 30.700 voertuigen ten oosten van de MKAD in Minsk, dalend naar 9.000 voertuigen ten noorden van de M1 en 3.000 voertuigen tot aan de luchthaven.[5]

Referenties

Autowegen in Belarus