Hume Highway

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf M31 (New South Wales))
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
M31
Begin Sydney
Einde Melbourne
Lengte 812 km
Route

Sydney

Campbelltown

Bowral

Goulburn

Federal Highway

Barton Highway

Yass

Sturt Highway

Albury

Murray Valley Highway

Kiewa Valley Highway

Wodonga

Wangaratta

Benalla

Midland Highway

Seymour

Goulburn Valley Highway

Broadford

Northern Highway

Melbourne

De Hume Highway, genummerd als de M31, is een highway in New South Wales en Victoria, Australië. De weg is de belangrijkste interstedelijke hoofdweg van het land en verbindt Sydney met Melbourne. De gehele weg is hoogwaardig als dual carriageway of freeway uitgevoerd. De eerste 88 kilometer vanuit Sydney heet ook wel de Hume Motorway. De totale route is 812 kilometer lang.

Routebeschrijving

New South Wales

Sydney

De Hume Highway begint in Sydney, de historische route volgde Parramatta Road en Liverpool Road tot Strathfield. Hierna heet de weg tegenwoordig nog de Hume Highway en is een belangrijke urban arterial door het westen en zuidwesten van Sydney. De weg telt hier zes rijstroken met een groot aantal verkeerslichten. Ten zuiden van Liverpool is een aansluiting op de South Western Motorway. Iets verderop bij de suburb Casula gaat de weg over in de Hume Motorway.

Hume Motorway

zie ook Hume Motorway.

De Hume Highway in New South Wales.

Buiten Sydney volgt de historische Hume Highway een route via Camden en Picton naar Yanderra terwijl de Hume Motorway een kortere en snellere route naar de Southern Highlands voert. Dit deel wordt geleidelijk minder stedelijk, de suburbs gaan over in exurbs en uiteindelijk platteland. De Hume Motorway stijgt hier naar ruim 700 meter boven zeeniveau. Tussen Yanderra en Berrima vormt de Hume Motorway de enige route, wel is hier nog de Old Hume Highway die voorheen de doorgaande weg vormde. Vanaf Berrima vormt de Hume Highway de doorgaande route.

Verder naar Victoria

Er volgt dan eerst een traject van 70 kilometer naar Goulburn. Dit traject voert langs de noordrand van het Budawang Range. Deze streek kent een gecultiveerd platteland dat nog vrij veel dorpjes kent. De Hume Highway is een 2x2 divided highway maar alleen belangrijke kruisingen zijn ongelijkvloers, veel landwegen sluiten gelijkvloers op de Hume Highway aan. Net buiten de stad Goulburn splitst de Federal Highway af naar Canberra. De Hume Highway blijft ruim ten noorden van Canberra en verloopt hier westwaarts door een glooiend gebied met vooral weilanden en weinig bos. Dit traject voert door aanzienlijk dunner bevolkt gebied, de Southern Tablelands.

Geleidelijk buigt de Hume Highway meer naar het zuiden af. Dit deel vormt een grote boog rond de Snowy Mountains. De weg daalt hier ook wat verder af naar minder dan 400 meter boven zeeniveau. Het landschap bestaat hier uit weilanden met glooiende heuvels, die soms wat steiler zijn. Er liggen hier op een lang traject weinig plaatsen van betekenis, de Hume Highway bypasst Yass, Gundagai en Holbrook. Wel kruist men een aantal doorgaande wegen, zoals de Barton Highway uit Canberra en de Sturt Highway naar Wagga Wagga. Wagga Wagga is tevens de grootste plaats in de ruime regio die niet door de Hume Highway wordt aangedaan, de weg buigt 40 kilometer ten oosten van Wagga Wagga naar het zuiden af.

Uiteindelijk daalt men af naar de vallei van de Murray River, die hier de grens tussen New South Wales en Victoria vormt. De omgeving van de rivier kent hier een klein stedelijk gebied, bestaande uit Albury en suburbs in New South Wales en Wodonga en suburbs in Victoria. Het traject door Albury is een volwaardige autosnelweg, waarna men de Murray River over steekt tot in Victoria.

Victoria

De Hume Freeway in Albury.

Na de Murray River overgestoken te hebben buigt de Hume Highway naar het westen af en vormt de bypass van Wodonga. De Hume Highway voert dan geleidelijk in zuidwestelijke richting door een agrarisch gebied met weilanden en dorpen. Op dit traject liggen een aantal kleine plaatsen die enige betekenis hebben, zoals Wangaratta, Benalla en Seymour. De Hume Highway blijft hier ook ten noordwesten van het gebergte. De belangrijkste kruisende wegen zijn op dit traject de Midland Highway naar Shepparton en Bendigo en de Goulburn Valley Highway die bij Seymour aansluit.

Vanaf Seymour voert de Hume Highway pal zuidwaarts naar de regio Melbourne. Dit traject heeft nog maar sporadisch gelijkvloerse kruispunten. Men bereikt dan Craigieburn, de noordelijkste suburb van Melbourne. Vanaf hier splitst de Hume Highway als autosnelweg af, de oude Hume Highway is een urban arterial door de noordelijke suburbs van Melbourne, terwijl de moderne Hume Highway een autosnelweg tot aan de Metropolitan Ring Road vormt. Dit is het eindpunt van de Hume Highway, de oude route tot het centrum van Melbourne heet Sydney Road en is een stadsweg met een groot aantal verkeerslichten.

Geschiedenis

De zuidoostkust van Australië wordt gekenmerkt door het Great Dividing Range, een hoger gebergte met steile rotswanden. Er zijn relatief weinig makkelijke passages door dit gebergte, waardoor de Hume Highway ook de makkelijkste route volgt, wat ervoor zorgt dat de weg nogal slingert ten opzichte van een rechte lijn tussen Sydney en Melbourne. Pas in het begin van de 19e eeuw werd dit gebied voor het eerst verkend. De weg stond in de 19e eeuw bekend als de Great South Road. Midden 19e eeuw werd het één van de drie hoofdwegen van de nieuwe kolonie verklaard. Delen van de route, met name tussen Sydney en Albury, waren destijds al deels verbeterd, maar nog niet doorlopend verhard. De weg had de naam Sydney Highway in Victoria en de Great Southern Road in New South Wales. In 1928 werd de huidige naam Hume Highway toegekend aan de route. De weg is vernoemd naar Hamilton Hume, die samen met William Hovell de eerste Europeanen waren die de route tussen Sydney en het huidige Victoria verkenden.

Aanleg van de weg

De Hume Highway is voornamelijk in de periode 1928-1940 opgewaardeerd naar een berijdbare weg, de bouw hiervan accelereerde na het aannemen van de Main Roads Act in 1924, waarmee de staten verantwoordelijk werden voor de wegenbouw. In 1928 kreeg de weg formeel de status van state highway in New South Wales. Het verharden van de weg werd uitgevoerd vanuit het Unemployment Relief Works Program om de werkloosheid te bestrijden en was in 1940 volledig verhard.[1] Daarna groeide het uit tot de belangrijkste weg van Australië, als de meest directe wegverbinding tussen de twee grootste steden van het land.

De Hume Highway heeft tal van nummers gehad, met name dicht bij Sydney zijn diverse nummers op de route van kracht geweest, met name op het deel dat de Hume Freeway heet. Oorspronkelijk was de gehele route als de National Highway 31 genummerd. In 2013 is het deel in New South Wales omgenummerd naar de M31, en deels A22 en A28 dicht bij Sydney. Vanaf 2013 is de route in Victoria ook als de M31 genummerd.

Verdubbeling naar 2x2 rijstroken

In de jaren '60 begon men met het verdubbelen van de Hume Highway. Enkele delen hiervan zijn later weer gebypasst door modernere autosnelwegen, met name aan de noordkant van Melbourne en ten zuidwesten van Sydney. De bouw vorderde met name in Victoria in vrij hoog tempo vanaf de jaren '70, met name na het aannemen van de National Roads Act van 1974. In 1984 was de helft van de route in Victoria verdubbeld naar 2x2 rijstroken. Dit kon eenvoudig vanwege het vlakke terrein en de lage bevolkingsdichtheid op een groot deel van het tracé. Op diverse plekken zijn bypasses rond de plaatsen op de route aangelegd. De verdubbeling in New South Wales verliep echter wat minder snel dan in Victoria, maar accelereerde vanaf eind jaren '80.

De verdubbeling was in Victoria in 1994 voltooid met de openstelling van de bypass van Wangaratta. Tussen 1966 en 1994 is 300 kilometer van de Hume Highway vanaf de grens met New South Wales bij Wodonga tot in Melbourne verdubbeld naar 2x2 rijstroken. Het verdubbelde deel tussen Craigieburn en de Metropolitan Ring Road van Melbourne is in 2004 gebypasst door een nieuwe autosnelweg.

In New South Wales vorderde de verdubbeling van de Hume Highway gedurende de jaren '90 maar duurde uiteindelijk tot 2013. Het laatste deel was het zuidelijk deel in New South Wales, een circa 200 kilometer lang traject vanaf Jugiong tot de grens met Victoria. De bouw hiervan werd begin jaren 2000 versneld door de federale regering. Dit traject is in de periode 2007-2013 opengesteld. In 2007 opende een nieuwe autosnelweg door Albury tot de grens met Victoria dat is aangelegd over een voormalige spoorcorridor. Ook opende in 2009 een 65 kilometer lang traject van Tarcutta tot vlak bij Albury, waarna er nog drie bypasses langs Tarcutta, Holbrook en Woomargarma ontbraken, die in de periode 2011-2013 zijn geopend. In juli 2013 opende de bypass van Holbrook, dit was het laatste ontbrekende deel van de gehele verdubbelede Hume Highway tussen Sydney en Melbourne.

Openstellingsgeschiedenis

New South Wales

van naar lengte datum
Yanderra Aylmerton 13,5 km 24-05-1977
Campbelltown Yanderra 35,0 km 15-12-1980
Marulan (north) Marulan (south) 7,3 km 27-11-1986
Mittagong Berrima 15,5 km 22-03-1989
Berremangra Jugiong 10,0 km 17-12-1991
Aylmerton Mittagong 8,2 km 17-08-1992
Goulburn (east) Goulburn (west) 13,0 km 05-12-1992
Goulburn Gunning 34,0 km 05-04-1993
Manton Yass 18,0 km 25-07-1994
Gunning Manton (1e segment) 11,0 km 14-09-1994
Gunning Manton (2e segment) 6,0 km 03-05-1995
Jugiong (east) Jugiong (west) 13,0 km 11-10-1995
Tumblong Tarcutta 9,4 km 03-05-1996
Ettamogah Wodonga 14,6 km 06-03-2007
Tarcutta Ettamogah 65,0 km 00-00-2009
Jugiong Coolac 12,0 km 00-08-2009
Gundagai South Gundagai 2,0 km 00-12-2009
Woomargama (bypass) 9,0 km 07-11-2011
Tarcutta (bypass) 7,0 km 15-11-2011
Holbrook (bypass) 6,5 km 00-07-2013

Victoria

van naar lengte datum
Barnawartha Chiltern (1e rb) 14,5 km 00-00-1962
Tallarook Broadforad 6 km 00-00-1966
Kalkallo Craigieburn 7,5 km 00-00-1967
Tallarook (north) Tallarook (south) 4,5 km 00-00-1967
Beveridge Kalkallo 6,5 km 00-00-1968
Wallan Beveridge 2,5 km 00-00-1971
Broadford Wallan 34,0 km 03-05-1976
Baddaginnie Violet Town 10,0 km 00-00-1979
Longwood Avenel 14,5 km 19-12-1979
Violet Town (east) Violet Town (west) 12,0 km 21-03-1980
Avenel Seymour 16,0 km 01-12-1981
Seymour (north) Seymour (south) 9,0 km 14-12-1982
Euroa Longwood 10,0 km 18-05-1984
Wodonga Barnawartha 4,0 km 00-00-1985
Wodonga Barnawartha 8,6 km 00-00-1987
Benalla (north) Benalla (south) 36,5 km 00-03-1987
Barnawartha Chiltern 21,0 km 00-07-1987
Wangaratta Glenrowan 12,5 km 00-00-1988
Chiltern Springhurst 5,2 km 00-03-1990
Balmattum Euroa 8,0 km 00-06-1990
Euroa (north) Euroa (south) 6,7 km 03-04-1992
Springhurst (north) Springhurst (south) 5,0 km 00-03-1994
Wangaratta (north) Wangaratta (south) 20,0 km 00-04-1994

Toekomst

De wegenautoriteit van Victoria, VicRoads, heeft plannen om de Hume Freeway ten noorden van Melbourne doorlopend ongelijkvloers te maken door directe aansluitingen op het onderliggend wegennet te verwijderen of van een ongelijkvloerse aansluiting te voorzien.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 32.000 voertuigen bij Picton, waar de Hume Freeway uit Sydney overgaat in de Hume Highway. Dit daalt naar 24.000 voertuigen ter hoogte van Bowral, wat daarna stabiel blijft met 23.000 tot 25.000 voertuigen tot aan Goulburn. Na de splitsing met de Federal Highway naar Canberra rijden nog 9.000 voertuigen per dag, wat daarna stabiel blijft tot Yass. Westelijk van Yass rijden 15.000 voertuigen omdat verkeer van Canberra naar Melbourne erbij komt, waarna de verkeersintensiteiten zich stabiliseren op 10.000 tot 12.000 voertuigen op de lange route tot de grens met Victoria bij Albury. In Albury zelf is de weg wat drukker met 20.000 voertuigen per dag.[2]

In Victoria rijden dagelijks 20.000 voertuigen in Wodonga, dalend naar 16.000 voertuigen ten westen van Wodonga, wat daarna fluctueert tussen 12.000 en 16.000 voertuigen tot aan Seymour. Vanaf Seymour wordt de Hume Highway drukker met 26.000 voertuigen ten zuiden van Seymour en 30.000 voertuigen ten zuiden van Wallan. Dit stijgt daarna over korte afstand van 30.000 tot 70.000 voertuigen per dag in de noordelijke suburbs van Melbourne, tot aan het knooppunt met de Metropolitan Ring Road.[3]

Referenties

  1. The Old Hume Highway | transport.nsw.gov.au
  2. Traffic Volume Viewer | Roads and Maritime Services
  3. Traffic Profile Viewer | VicRoads
Hoofdwegen en autosnelwegen in New South Wales

Autosnelwegen: Gore Hill FreewayWarringah FreewaySydney Harbour TunnelCahill ExpresswayEastern DistributorSouthern Cross DriveGeneral Holmes DriveLane Cove TunnelHills MotorwayCross City TunnelWestern MotorwayWestern DistributorSouth Western MotorwayM6 MotorwayWestlinkPacific MotorwayPrinces MotorwayNewcastle Inner City BypassHume MotorwayHunter ExpresswayWestern Sydney Airport Motorway

Hoofdwegen: Barrier HighwayBarton HighwayBruxner HighwayCarnarvon HighwayCastlereagh HighwayCobb HighwayFederal HighwayGreat Western HighwayGwydir HighwayHume HighwayIllawarra HighwayKamilaroi HighwayKings HighwayMid-Western HighwayMitchell HighwayMonaro HighwayNew England HighwayNewell HighwayOlympic HighwayOxley HighwayPacific HighwayPrinces HighwayRiverina HighwaySilver City HighwaySnowy Mountains HighwaySturt Highway

Hoofdwegen en autosnelwegen in Victoria

Autosnelwegen: Calder FreewayCityLinkEastern FreewayEastLinkFrankston FreewayGoulburn Valley FreewayHume HighwayMetropolitan Ring RoadMonash FreewayMornington Peninsula FreewayPrinces FreewaySouth Gippsland FreewayTullamarine FreewayWest Gate FreewayWestern DistributorWestern Ring RoadWestern Freeway

Hoofdwegen: Borung HighwayCalder HighwayGlenelg HighwayGoulburn Valley HighwayGreat Alpine RoadGreat Ocean RoadHamilton HighwayHenty HighwayHume HighwayKiewa Valley HighwayLoddon Valley HighwayMallee HighwayMaroondah HighwayMelba HighwayMidland HighwayMonaro HighwayMurray Valley HighwayNorthern HighwayOmeo HighwayPrinces HighwayPyrenees HighwaySouth Gippsland HighwaySturt HighwaySunraysia HighwayWestern HighwayWimmera Highway