M39 (Uzbekistan)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
M39 UZ.svg
UZ M39.svg
M39
Begin Tashkent (KZ)
Einde Termez (AFG)
Lengte 645 km
Route

Flag of Kazakhstan.png M39 (Kazachstan)

Znak d42.svg Tashkent A373 UZ.svg

Znak d42.svg Sirdaryo M34 UZ.svg

Flag of Kazakhstan.png


M39 (Kazachstan)


Flag of Kazakhstan.png

Znak d42.svg Djizak A376 UZ.svg

Znak d42.svg Bulungur

Znak d42.svg Samarkand M37 UZ.svgA377 UZ.svgA378 UZ.svg

Znak d42.svg Guzor A380 UZ.svg

Znak d42.svg Dekhanabad

Znak d42.svg Akkurgon

Znak d42.svg Termez M41 UZ.svg

De M39 is een hoofdweg in Uzbekistan. De weg is de belangrijkste van het land, en vormt een noord-zuidroute door het oosten, midden en zuiden van het land, vanaf de grens met Kazachstan via Tashkent, Sirdaryo en Samarkand naar Termez aan de grens met Afghanistan. Een klein deel van de route verloopt door Kazachstan, waardoor de M39 in Uzbekistan in twee delen is opgesplitst. De M39 is 539 en 106 kilometer lang, met een totale lengte van 645 kilometer.

Routebeschrijving

Een paar kilometer ten noorden van de Uzbeekse hoofdstad Tashkent steekt de M39 uit Kazachstan de grens met Uzbekistan over, en is een 2x2-weg naar Tashkent. De M39 volgt de westelijke kant van de Ring Tashkent, en telt veelal 2x2, maar ook delen met 2x3 rijstroken en enkele ongelijkvloerse aansluitingen. In het zuiden van Tashkent is een aansluiting met de A373 die naar de Ferganavallei leidt. De M39 voert dan zuidwestwaarts door vlak agrarisch gebied. Tussen Taskent en Sirdaryo is de M39 over 55 kilometer met 2x2 rijstroken uitgerust, en soms ongelijkvloerse kruisingen. Dit deel wordt soms als snelweg beschouwd, maar is daar eigenlijk te substandaard voor. In Sirdaryo steekt men de rivier de Syr Darya over, waarna de M34 afsplitst naar Dushanbe in Tadzjikistan. Niet ver hierna volgt de grens met Kazachstan.

De M39 voert voor 24 kilometer over het grondgebied van Kazachstan, en bedient daarbij het dorp Slavyanka. Daarna komt men weer in Uzbekistan. Deze grensformaliteiten kunnen omzeild worden door de M34 te volgen via Gulistan. De M39 voert daarna in zuidwestelijke richting, door vlak agrarisch gebied. De M39 loopt over het algemeen kaarsrecht. Rond Djizak ligt een oostelijke rondweg die 2x2 rijstroken telt. Men kruist er de A376, die naar Khujand in Tadzjikistan loopt. Men steekt na Djizak een lage bergrug over, feitelijk een onderdeel van de Kyzylkumwoestijn. De M39 voert daarna weer door vlakker gebied naar de ruim 600.000 inwoners tellende stad Samarkand, de tweede grootste stad van Uzbekistan. Rond Samarkand ligt een oostelijke rondweg, die 2x2 rijstroken en een enkele ongelijkvloerse kruising kent.

Samarkand is een belangrijk knooppunt. Aan de noordzijde begint de M37 die naar Bukhara en Ashgabat in Turkmenistan loopt. Aan de oostkant van Samarkand begint de A377 die naar Tadzjikistan loopt, en aan de zuidkant slaat de A378 af naar het zuidwesten van Uzbekistan. De M39 verloopt zuidwaarts, door een laag gebergte, de uiterste westelijke uitlopers van het Pamirgebergte. De M39 stijgt naar maximaal zo'n 1700 meter hoogte via een lage bergpas. Daarna komt men weer in vlakker en geïrrigeerd gebied, waarna men het stadje Guzor bereikt. Hier begint de A380, die via Bukhara naar Nukus in het verre noordwesten van Uzbekistan loopt. De M39 begint dan aan het laatste deel van zijn route, door de desolate Karakumwoestijn, door een gebied met lage zanderige bergen. Hier liggen minder grote plaatsen op de route, slechts wat woestijndorpjes. Uiteindelijk bereikt men het vlakke zuiden van Uzbekistan, en rijdt men door de landbouwvlaktes die geïrrigeerd worden vanuit de rivier de Amu Darya. Men bereikt dan Termez, een 140.000 inwoners tellende stad aan de grens met Afghanistan. Hier eindigt ook de M41 uit Dushanbe. Ter plekke ligt een brug die de M39 aansluit op het Afghaanse wegennet. Men kan dan verder naar Mazar-i-Sharif.

Geschiedenis

De M39 was ten tijde van de Sovjetunie één van de belangrijkste wegen in centraal-Azië, en liep vanaf Almaty naar Termez over 1.465 kilometer, via Bishkek, Shymkent, Tashkent en Samarkand. Delen van de route zijn met 2x2 rijstroken uitgebouwd, namelijk vrijwel het gehele deel in oostelijk Uzbekistan, rond Tashkent en tot Syrdaryo. Tevens zijn rondwegen bij Djizak en Samarkand aangelegd met 2x2 rijstroken, wat het doorgaande belang van de M39 benadrukte. Na 1991 kwam de M39 in drie landen te liggen, namelijk Kazachstan, Kyrgyzstan en Uzbekistan. Het deel door Uzbekistan is onderbroken door een stuk van 24 kilometer wat over Kazachs grondgebied loopt rond Slavyanka, wat onhandig is voor intern verkeer in Uzbekistan vanwege de grensformaliteiten.

Oorspronkelijk liep de M39 dood in Termez, de zuidelijkste stad van Uzbekistan. In 1982 opende de Afghanistan–Uzbekistan Friendship Bridge bij Termez voor het verkeer. Dit was de enige oeververbinding tussen beide landen. De brug werd in mei 1997 gesloten toen de Afghaanse Taliban de stad Mazar-i-Sharif innam, en ervoor zorgde dat de lokale rebellen zich moesten terugtrekken naar zuidelijk Uzbekistan. Op 9 december 2001 is de brug weer opengesteld. De brug is een vakwerkbrug, met een gedeeld dek voor wegverkeer en railverkeer. De spoorlijn wordt sinds 2010 naar Mazar-i-Sharif in Afghanistan verlengd.

Toekomst

Op het traject van Tashkent naar Samarkand moet de eerste tolweg van Uzbekistan worden aangelegd.[1][2]

Referenties

Hoofdwegen in Uzbekistan

M34M37M39M41

A373A376A377A378A379A380