M3 (Moldavië)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
M3
Begin Chişinău
Einde Giurgiuleşti (MD/RO)
Lengte 180 km
Route

Chişinău

Chişinău Airport

Bacioi

Horesti

Răzeni

Biscotari

Cimişlia

Cimişlia

Comrat

Vulcăneşti

Giurgiuleşti

→ Galaţi

De M3 is een drum expres in Moldavië, die een noord-zuidroute door het midden en zuiden van het land vormt en de hoofdstad Chişinău met de zuidelijke regio Gagaoezië verbindt. De weg eindigt in Giurgiuleşti op de grens met Roemenië. De M3 is 180 kilometer lang. De eerste 50 kilometer vanaf Chişinău tot Cimişlia is uitgebouwd als een de-facto autosnelweg, de enige ongelijkvloerse weg met 2x2 rijstroken in het land.

Routebeschrijving

De M3 ten zuiden van Chişinău.

De M3 begint in de Moldavische hoofdstad Chişinău, waar aansluiting is op alle andere belangrijke wegen van het land. De weg vormt de zuidelijke invalsweg van Chişinău, maar is niet zo goed uitgebouwd als de parallel verlopende R2. De M3 voert in Chişinău door flatwijken.

Net buiten Chişinău volgt een knooppunt met de dwarsverbinding naar de R2 en de luchthaven, de M3 is vanaf dit punt een de-facto autosnelweg met 2x2 rijstroken en ongelijkvloerse aansluitingen. Deze autoweg is ruim 50 kilometer lang en verloopt door een mix van steppe, weilanden, bossen en lage heuvels. De 2x2 weg eindigt ter hoogte van Cimişlia. Niet ver ten zuiden van Cimişlia begint al de bypass van het stadje Comrat, een hoogwaardige enkelbaans weg met ongelijkvloerse aansluitingen.

Na Comrat voert de M3 zuidwaarts over de kale steppe, de weg kent lange rechte trajecten maar voert ook door dorpjes. De weg is niet heel hoogwaardig uitgebouwd, al zijn er enkele korte bypasses. Ook Vulcănești heeft een zuidelijke bypass. De weg voert deels dicht langs de grens met Oekraïne. Uiteindelijk bereikt men Giurgiuleşti, de zuidelijkste plaats van Moldavië, gelegen aan de samenvloeiing van de rivieren Prut en Donau. Hier sluit de M3.1 aan die naar Reni in Oekraïne verloopt, terwijl de M3 juist naar Galați in Roemenië voert en daar aansluit op de DN2B.

Geschiedenis

Ten tijde van de Sovjetunie was de M3 een doorgaande route, deels onderdeel van de huidige Oekraïense M15, die op drie punten door Moldavië loopt. De grenzen van Moldavië verlopen grillig, waardoor de M3 nu deels in Oekraïne kwam te liggen. Deze trajecten waren te omzeilen door slechte secundaire wegen door Moldavië te volgen.

Autoweg Chișinău - Cimişlia

De dubbelbaans weg van Chișinău zuidwaarts is vooral gedurende de jaren '80 aangelegd. In eerste instantie is de weg tussen Chișinău en het dorp Băcioi aangelegd, dit was al voor 1984 gereed. Circa 1986-1987 kwam de weg verder zuidwaarts gereed tot Horești. Omstreeks 1988 volgde het deel tot Razeni en tegen 1990 tot Porumbrei. Daarna kwam de bouw stil stil te liggen vanwege het uiteenvallen van de Sovjetunie.

Omstreeks 2006 was de autoweg van Porumbrei tot Cimişlia al gedeeltelijk in aanleg, maar de bouw is daarna gestaakt vanwege tekort aan geld. De werkzaamheden aan het 19 kilometer lange traject zijn in februari 2019 weer hervat, dit deel is op 8 november 2022 geopend.[1][2] Dit deel van de autoweg is enkelbaans, maar wel ongelijkvloers.[3][4]

Openstellingsgeschiedenis

van naar lengte datum*
Chișinău Băcioi 2,5 km pre 1984
Băcioi Horești 14,0 km circa 1986-1987
Horești Razeni 6,5 km circa 1988
Razeni Porumbrei 11,0 km circa 1990
Porumbrei Cimişlia 19,0 km 08-11-2022

* bij benadering

Upgrades in Zuid-Moldavië

De M3 is een cruciale verbinding voor Moldavië, omdat het ontsluiting geeft naar de enige zeehaven van Moldavië, aan de rivier de Donau in Giurgiulești. Voor de export van goederen is de M3 daardoor van groot belang. De M3 is ook de primaire ontsluiting van de autonome regio Gagaoezië.

In 2016 begonnen werkzaamheden om deze weg op te waarderen met bochtafsnijdingen. Nabij Giurgiulești is ook een nieuw tracé aangelegd dat niet door Oekraïne verloopt. Vanaf 2020 is ook een 3-strooks en 7 kilometer lange bypass rond Cimişlia aangelegd. Op 21 oktober 2022 opende een 18 kilometer lange tracéverlegging langs de zuid- en oostkant van Comrat.[5][6][7][8] De oude route vanaf het noorden naar Comrat is toen omgenummerd tot de R28. Tevens is een 9 kilometer lange zuidelijke bypass van Vulcănești aangelegd.

In 2021-2023 is 85 kilometer van de M3 gemoderniseerd tussen Comrat en Vulcănești.[9][10] Op 25 juli 2023 werd de upgrade van 31 kilometer tussen Ciumai en Vulcănești opgeleverd.

Referenties

Hoofdwegen in Moldavië