M3 (Rusland)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Украина
Ukraina
Begin Moskva
Einde Khomutovka (RUS/UA)
Lengte 509 km
Route

MKAD → Ring Moskou

Salar'evo

Rumyantsevo

Moskovsky

Vnukovo Airport

Likova

Krekshino

Aprelevka

Sof'ino

einde snelweg


Naro-Fominsk

Obninsk

Kaluga

Bryansk

→ Kiev

De M3, genaamd de Ukraina (Украина), is een federale autoweg in het westen van Rusland. De M3 verloopt vanaf Moskou via Kaluga en Bryansk naar de grens met Oekraïne. De weg staat ook wel bekend als de Kievskoye Shosse (Киевское шоссе). De weg vormt de doorgaande verbinding tussen Moskou en Kiev en is over de eerste 35 kilometer vanuit Moskou een autosnelweg. Andere delen van de weg zijn vaak ook hoogwaardig uitgebouwd met ruime rondwegen en bypasses, zoals gebruikelijk is in Rusland. De totale lengte bedraagt 509 kilometer.

Route

De M3 loopt door de volgende oblasten;

Routebeschrijving

De M3 bij Pervomayskoye, in de suburbs van Moskou.

Regio Moskou

Ter hoogte van de MKAD gaat de Leninskiy Prospekt via een klaverblad over in de M3, een autosnelweg met 2x4 rijstroken. De autosnelweg verloopt door de bossen en bedient een aantal voorsteden van Moskou. De snelweg bedient onder andere het Vnukovo International Airport, dat ten zuidwesten van de stad ligt. De autosnelweg telt na de luchthaven 2x3 rijstroken tot aan het klaverblad met de A107, de regionale ring rond Moskou. Hierna eindigt de snelweg en gaat een 2x2 weg verder die af en toe ongelijkvloerse kruisingen kent.

Verder naar Oekraïne

De weg kent lange rechte stukken en loopt door voornamelijk bosgebied, af en toe afgewisseld met open plekken. Na Naro-Fominsk komt men in het oblast Kaluga. De weg telt 2x2 rijstroken tot aan Kaluga, waar de M3 niet doorheen, maar ruim er ten westen langs loopt. De omgeving Kaluga is wat meer open met weinig bos, maar dit neemt richting Bryansk weer toe. Afgezien van wat lange flauwe hellingen zijn de hoogteverschillen beperkt. De M3 verloopt ruim ten oosten van de stad Bryansk langs, door een dicht bebost gebied. Via de A141 is het mogelijk naar de M13 te reizen, die naar Gomel in Wit-Rusland verloopt. Ook ten zuiden van Bryansk is de omgeving bebost, pas vlak voor de Oekraïense grens gaat men over op de steppes. Bij het dorp Khomutovka eindigt de A142, de laatste uitwisselingsmogelijkheid naar de M2, waarna de M3 naar het zuidwesten afslaat en de grens met Oekraïne volgt. Aan Oekraïense zijde gaat de M2 verder naar Kiev.

Geschiedenis

Aanleggeschiedenis

De M3 heeft geen grote historie zoals de oorspronkelijke radiale routes van Moskou, omdat de weg pas later in de 20e eeuw ontwikkeld is. De oorspronkelijke route Moskou - Kiev verliep indertijd via Oryol (M2) of via Roslavl en Gomel (A130). De oorspronkelijke route van Moskou naar Kaluga volgde de M2 zuidwaarts tot Podolsk en daarna via Maloyaroslavets naar Kaluga. Het verkeer van Moskou naar Bryansk verliep ook via deze route naar Maloyaroslavets en vervolgens verder westwaarts richting Roslavl, om daarna pas zuidwaarts te voeren via Lyudinovo naar Bryansk.

De hedendaagse M3 is in de jaren '50 als geheel nieuwe weg aangelegd tussen Moskou en Kaluga. Dit was na de M1 de tweede weg vanuit Moskou die over een geheel nieuw tracé werd aangelegd, buiten alle dorpen om. Vermoedelijk is in de jaren '60-70 het deel van Kaluga langs Bryansk tot vlak voor de grens met Oekraïne aangelegd. Dit verklaart ook waarom er vlak voor de Oekraïense grens nog een TOTSO zit, oorspronkelijk was de A142 naar Zheleznogorsk de doorgaande route. Het traject in de regio's Kaluga en Bryansk was in 1976 voltooid. Sindsdien is er sprake van een meer directe route van Moskou naar Kiev. Ten tijde van de Sovjetunie was deze route 770 kilometer lang, hij begon in Moskou en eindigde op de toenmalige M20, ruim 80 kilometer ten noorden van Kiev. Na 1991 kwam de weg in Rusland en Oekraïne te liggen, het Russische deel verloopt sindsdien vanaf de MKAD tot de grens met Oekraïne en is nog 509 kilometer lang.

Recentere aanpassingen

De weg is recenter gemoderniseerd, de eerste 35 kilometer vanuit Moskou is omgebouwd tot een autosnelweg met 2x3 tot 2x5 rijstroken, waarna de weg nog gescheiden rijbanen kent tot Rassudovo, circa 40 kilometer buiten de MKAD. Daarna kent de weg 4 rijstroken tot aan Kaluga, circa 150 kilometer na Moskou. Op 21 december 2017 is een 20 kilometer lang deel van de M3 langs Kaluga naar een autosnelweg verbreed.[1] Op dit deel opende in september 2016 het eerste ecoduct van Rusland. Ten zuiden van Kaluga is de weg in mindere staat.

Toekomst

In de toekomst is het de bedoeling om het snelwegdeel tot aan Kaluga door te trekken en de weg vanaf Kaluga tot Bryansk te moderniseren, dit deel is nog in relatief slechte staat.

Referenties

Federale autowegen in Rusland