M4 (Wit-Rusland)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
M4 BY.png
BY M4 map.png
M4
Begin Minsk
Einde Mogilev
Lengte 182 km
Route

Knooppuntsymbool.svg MKAD → Ring Minsk

Afslagsymbool.svg Minsk-Shabany

Afslagsymbool.svg Sosny

Knooppuntsymbool.svg M1 BY.png → Brest / Orsha

Knooppuntsymbool.svg M5 BY.png → Babruysk / Gomel

Afslagsymbool.svg Abcak

Afslagsymbool.svg Smilavichy

Afslagsymbool.svg Chervyen

einde snelweg


Znak d42.svg Berezino

Znak d42.svg Byalnitshchy

Znak d42.svg Mogilev

Junction.svg M8 BY.png → Orsha / Gomel

De M4 is een hoofdweg (Магистраль) in Wit-Rusland. De weg vormt een oost-westverbinding in het midden van het land, vanaf de MKAD in Minsk tot aan Mogilev over 182 kilometer. Het deel tussen Minsk en Chervyen is over 54 kilometer als autosnelweg uitgebouwd, deels met 2x3 rijstroken.

Routebeschrijving

De M4 begint aan de zuidoostkant van de Wit-Russische hoofdstad Minsk aan een knooppunt met de MKAD, de ringweg van Minsk. De snelweg telt 2x3 rijstroken en loopt naar het zuidoosten, door een grote flatwijk. Circa 10 kilometer buiten Minsk kruist men de M1, de doorgaande autosnelweg van Brest naar Orsha en Moskva. Nog geen 2 kilometer verder slaat de M5 af als autosnelweg richting Gomel. De M4 loopt dan met 2x2 rijstroken oostwaarts door een open gebied en de M4 is een autosnelweg tot aan Chervyen.[1][2] Hierna is de M4 een enkelbaans hoofdweg naar het oosten, afwisselend door velden en bossen. Er liggen maar een paar kleine plaatsjes op de route. Men verruilt hiet het Voblast Minskaya voor het Voblast Mahilyow. De weg loopt amper door bebouwd gebied, en kruist wat regionale wegen.[3] De toegangsweg van Mogilev is weer uitgebouwd als een 2x2 weg, met een klaverblad met de ring van Mogilev.

Geschiedenis

Bij Mogilev is tussen 2009 en 2011 een nieuw snelwegdeel gebouwd ten westen van de stad, wat ten zuiden van de bestaande M4 kwam te lopen. Het nieuwe snelwegdeel is circa 18 kilometer lang.

Verkeersintensiteiten

In 2010 reden dagelijks 49.200 voertuigen ten zuiden van Minsk tussen de MKAD en de M1, wat vervolgens na de splitsing met de M5 daalt naar 10.700 voertuigen. Het rustigste punt ligt halverwege Minsk en Mogilev op 5.300 voertuigen, iets stijgend naar 8.800 voertuigen vlak bij Mogilev.[4]

Referenties

Autowegen in Wit-Rusland

M1 BY.png M2 BY.png M3 BY.png M4 BY.png M5 BY.png M6 BY.png M7 BY.png M8 BY.png M9 BY.png M10 BY.png M11 BY.png M12 BY.png M14 BY.png