M7 (Armenië)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
M7 ARM.png
M7 Armenia map.png
M7
Begin Akhurik
Einde Lernantsk
Lengte 57 km
Route

Flag of Turkey.svg

Centrum.svg Gyumri M1 ARM.png

Centrum.svg Lernantsk M3 ARM.png

De M7 (Armeens: Մ7) is een hoofdweg in Armenië, gelegen in het noordwesten van het land. De weg begint bij de grens met Turkije en loopt via de stad Gyumri naar Lernantsk. De weg is 57 kilometer lang.

Routebeschrijving

De M7 begint een tiental kilometers ten westen van Gyumri bij de grens met Turkije. Er is momenteel geen grensovergang. De M7 voert dan door Gyumri, de tweede stad van Armenië. Men kruist er de M1. De weg voert door het centrum en loopt oostwaarts door vrij vlak agrarisch gebied, en gaat dan de bergen in. De weg stijgt van 1500 naar 1900 meter boven zeeniveau, om dan weer wat af te dalen naar 1500 meter bij Lernantsk. Op de route liggen verder geen grote plaatsen. In Lernantsk eindigt de M7 op de M3.

Geschiedenis

De M7 was oorspronkelijk één van de primaire routes vanuit Turkije naar de zuidelijke Kaukasus, destijds onderdeel van de Sovjetunie. Na de onafhankelijkheid van Armenië en de daarop volgende oorlog in Nagorno-Karabakh heeft Turkije de grenzen met Armenië gesloten. Er is fysiek ook geen grensovergang meer aanwezig.

Toekomst

Al enige jaren wordt er gesproken over de heropening van de grens tussen Turkije en Armenië, en de M7 zou daarbij de primaire toegangsroute van Turkije naar Armenië worden. Wanneer de grenzen opengesteld worden is niet bekend.

Referenties


Autosnelwegen en hoofdwegen in Armenië

M1 ARM.pngM2 ARM.pngM3 ARM.pngM4 ARM.pngM5 ARM.pngM6 ARM.pngM7 ARM.pngM8 ARM.pngM9 ARM.pngM10 ARM.pngM11 ARM.pngM12 ARM.pngM13 ARM.pngM14 ARM.pngM15 ARM.pngM16 ARM.pngM17 ARM.png