M7 (Rusland)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
M7 RUS.svg
Russia M7 map.png
Волга
Volga
Begin Moskva
Einde Ufa
Lengte 1.342 km
Route

Knooppuntsymbool.svg MKAD → Ring Moskou

Afslagsymbool.svg Reutov

Znak d42.svg Balashikha

Znak d42.svg Noginsk

Afslagsymbool.svg Vladimir-West

Afslagsymbool.svg Vladimir-South

Afslagsymbool.svg Vladimir-East

Znak d42.svg Dzherzhinsk

Afslagsymbool.svg Nizhny Novgorod-West

Afslagsymbool.svg Gorbatovka

Afslagsymbool.svg Nizhny Novgorod-Southwest

Afslagsymbool.svg Nizhny Novgorod-South

Afslagsymbool.svg Kstovo

Znak d42.svg Cheboksary

Znak d42.svg Tsivilsk

Afslagsymbool.svg Verhniy Uslon

Afslagsymbool.svg Naberezhnye Morkvashi

Brug.svg Volga

Afslagsymbool.svg Kazan-West

Afslagsymbool.svg Shcherbakovo

Afslagsymbool.svg Kazan-North

Afslagsymbool.svg Kazan-East

Afslagsymbool.svg Bogorodskoye

Znak d42.svg Mamadish

Brug.svg Vyatka

Afslagsymbool.svg Yelabuga-West

Afslagsymbool.svg Yelabuga-North

Afslagsymbool.svg Yelabuga-Northeast

Afslagsymbool.svg Yelabuga-East

Brug.svg Kama

Znak d42.svg Naberezhnyye Chelny

Znak d42.svg Menzelinsk

Znak d42.svg Verkhneyarkeyevo

Znak d42.svg Kushnarenkovo

Znak d42.svg Ufa

De M7 is een federale autoweg (Федера́льная автомоби́льная доро́га) in het westen van Rusland. De weg heet ook wel de "Volga" (Волга), naar de rivier die hij kruist, evenals vele zijrivieren van de Volga. De weg loopt vanaf de hoofdstad Moskva via Nizhny Novgorod en Kazan naar de stad Ufa, even voor het Uralgebergte. Het is de belangrijkste weg naar het oosten van Rusland en is derhalve goed uitgebouwd, met veel 2x2 delen en autosnelwegen rond de grote steden Nizhny Novgorod en Kazan. De route is 1.342 kilometer lang. Er zou tevens een aftakking zijn van Kazan naar Perm van 580 kilometer lengte. De E22 volgt deze route.

Route

De M7 loopt door de volgende oblasten en republieken;

De zijtak van Kazan naar Perm loopt door de volgende oblasten en republieken;

Routebeschrijving

Verkort

De M7 is één van de belangrijkste oost-westassen van Rusland en is grotendeels hoogwaardig uitgebouwd, met name tussen Moskva en Kazan. Vrijwel alle grote steden kennen ruime rondwegen die aangelegd zijn als autosnelweg. Belangrijke kruispunten zijn ook buiten de grote steden ongelijkvloers uitgevoerd. Alleen in de regio Moskva is dit niet het geval, daar de M7 hier niet opgewaardeerd is. Bij Kazan steekt de M7 de rivier de Volga over, waarna deze door de republieken Tatarstan en Bashkortostan naar Ufa loopt. Het laatste deel van Kazan naar Ufa is minder goed uitgebouwd en is voornamelijk enkelbaans, behalve de rondweg van Yelabuga, waar een autosnelweg ligt.

Uitgebreid

De M7 bij Nizhny Novgorod.
De M7 bij Kazan.

In het oosten van de Russische hoofdstad Moskva gaat de Shosse Entuziastov ter hoogte van de MKAD over in de M7, die 2x4 rijstroken telt, maar slechts één ongelijkvloerse kruising kent. Dit gebied is dichtbebouwd en er is geen ruimte om de bestaande weg op te waarderen. Na circa 25 kilometer verlaat men de oostelijke voorsteden en is de M7 een 2x2 hoofdweg. Bij Noginsk kruist men de A107, een regionale ring om de regio Moskou. De weg voert voornamelijk door vrijwel ononderbroken bosgebied. Rondom de stad Vladimir ligt een ruime rondweg, uitgevoerd als autosnelweg. Men passeert dwars door de oblast Vladimir, die voornamelijk uit bos bestaat. De M7 kent vrij lange rechte stukken, en bereikt in de buurt van Dzherzhinsk de oblast Nizhny Novgorod.

Rondom Nizhny Novgorod ligt een ruime westelijke en zuidelijke bypass, die uitgevoerd is als snelweg. Men steekt hier de rivier de Oka over, waarna de weg parallel aan de rivier de Volga naar het oosten loopt. Ten oosten van Nizhny Novgorod is het gebied veel meer open, met amper bos. Men komt vervolgens in de republiek Chuvashia, waarbij de M7 door het noorden ervan loopt en de stad Cheboksary aandoet. Hier kent de M7 zijn eerste enkelbaans delen, en komt vervolgens in de republiek Tatarstan.

Rondom de grote stad Kazan ligt een ruime rondweg, uitgevoerd als 2x2 autosnelweg met ongelijkvloerse kruisingen in de vorm van klaverbladen. De M7 blijft vrij ruim buiten de stad, en voert grotendeels door bosgebied. Aan de westkant van Kazan steekt de M7 de rivier de Volga over en loopt vervolgens door centraal Tatarstan naar het oosten. Dit gebied bestaat voornamelijk uit weilanden en steppe, maar er zijn ook wat bosgebieden. De regio is vrij vlak, met wat lange flauwe hellingen. Bij Mamadysh steekt men de rivier de Vyatka over, waarna er een autosnelwegring om Yelabuga ligt.

De M7 loopt vervolgens door de stad Naberezhnyye Chelny, de tweede stad van Tatarstan. Hier steekt men de grote rivier de Kama over, waarna de M7 verder naar het oosten loopt en de republiek Bashkortostan in gaat. Het laatste deel van de route naar de stad Ufa is voornamelijk richting het zuidoosten, door een open steppegebied. Ruim voor Ufa kruist men de westelijke bypass van de stad, waarna de M7 de rivier de Belaya oversteekt en de stad Ufa binnengaat. De M7 eindigt vervolgens in deze stad. Via de M5 kan men verder richting Chelyabinsk.

Kazan - Perm

De zijtak van Kazan naar Perm is 580 kilometer lang. De E22 volgt deze route.

De weg begint op een klaverblad met de ringweg van Kazan en voert dan in noordoostelijke richting. De weg is de eerste kilometer met vier rijstroken uitgerust, maar wordt vrij snel enkelbaans en voert door nogal wat dorpen. Langs Arsk ligt een rondweg. De eerste 120 kilometer tot aan de rivier de Vyatka voert door open gebied met weilanden. Ten oosten daarvan domineren dichte bossen, de overgang is vrij abrupt ter hoogte van de rivier. De M7 voert een stukje door het oblast Kirov maar doet er geen grotere plaatsen aan.

De M7 voert door het eenzame noorden van de republiek Udmurtia. Op de 200 kilometer door deze republiek ligt slechts één grotere plaats, Igra. De M7 passeert zeer ruim ten noorden van de stad Izhevsk langs. De hoeveelheid dorpen op de route is veel kleiner dan in Tatarstan. Oostelijker richting Perm worden de bossen minder dominant, met ook weilanden. Het laatste deel van de M7 dat parallel aan de rivier de Kama loopt kent een hogere bevolkingsdichtheid, met meer dorpen en kleine steden, zoals Krasnokamsk. Rond Krasnokamsk ligt een enkelbaans rondweg, en na Krasnokamsk begint de snelweg naar Perm. Ten westen van Perm steekt men de rivier de Kama over, waarna de M7 langs de west- en zuidkant van Perm loopt als autosnelweg met 2x2 rijstroken. Aan de zuidkant van Perm eindigt de zijtak van de M7 op een klaverblad met de R242.

Geschiedenis

De weg was historisch één van de belangrijkste achterlandverbindingen van Rusland, vanaf Moskou naar de historische steden aan de Volga. Het deel van Moskou naar Nizhny Novgorod is al in de 19e eeuw verhard, maar voor de Tweede Wereldoorlog was tussen Nizhny Novgorod en Kazan alleen de delen binnen de bebouwde kom verhard. Het deel tussen Kazan en Naberezhnye Chelny is in de jaren '30 verhard met keien. De weg is na de Tweede Wereldoorlog verder gemoderniseerd, in 1962 had het traject van Nizhny Novgorod tot Kazan een asfaltverharding.

Het deel tussen Moskou en Kazan was indertijd als de weg '8' genummerd. Midden jaren '80 werd dit omgenummerd tot de M7, die in de jaren '90 ook verlengd werd tot Ufa en de oudere R243 verving. Sinds 1991 verloopt de M7 formeel van Moskou tot Ufa.

Moskva

In het oblast Moskva is de M7 geheel met vier of meer rijstroken uitgevoerd, dicht bij de stad Moskva (Moskou) zelfs met 8 rijstroken. Het grootste deel is echter nog gelijkvloers. Het knooppunt met de MKAD is al voor 2003 van een flyover voorzien voor verkeer van noord naar oost. In 2003 is de M7 direct ten oosten van Moskva verbreed van 4 naar 8 rijstroken.

Vladimir

Het grootste deel van de M7 door het oblast Vladimir heeft 4 rijstroken, deels 2x2, deels 1x4, deels ongelijkvloers. Bij de stad Vladimir is een zuidelijke rondweg aangelegd die deels enkelbaans is. De bypass van Vladimir is al geheel of gedeeltelijk voor 2000 aangelegd. Ten oosten van Vladimir waren delen van de M7 in 2000 nog enkelbaans, maar zijn later naar 4 rijstroken verbreed.

Nizhny Novgorod

De Myzinsky Bridge over de rivier de Oka in Nizhny Novgorod is tussen 1972 en 1981 aangelegd, die de route door het centrum van de stad moest ontlasten. De officiële openstelling was op 6 augustus 1981. Vanaf dat moment zijn delen van de M7 in de regio Nizhny Novgorod opgewaardeerd tot dubbelbaans autoweg, deels met ongelijkvloerse aansluitingen.

Bij Nizhny Novgorod is een tweede zuidelijke bypass aangelegd, inclusief een nieuwe brug over de Oka. De aanleg hiervan begon al in 1984. Het westelijk deel van 16 kilometer vanaf de M7 tot de R125 was in 1993 gereed, inclusief de brug over de Oka. Tussen 2006 en 2008 opende een 13 kilometer lange verlenging tot de R158 ten zuiden van Nizhny Novgorod. Dit stuk snelweg opende in oktober 2008 voor het verkeer. De derde fase verder tot Kstovo opende op 14 september 2016 voor het verkeer over een lengte van 14 kilometer.[1]

Chuvashia

De M7 in de buurt van Cheboksary in Chuvashia.

Het deel in Chuvashia is maar beperkt opgewaardeerd. Het enige dubbelbaans deel ligt aan de zuidkant van Cheboksary, onbekend is wanneer dit aangelegd. Op 23 oktober 2014 opende hiervan 10 kilometer met 2x2 rijstroken westwaarts tot voorbij Polevye Khachiki.[2] In 2013 is de brug over de rivier de Sura in het westen van Chuvashia vervangen.

Tatarstan

Tussen 1981 en 1989 is de Zaymischensky Bridge over de Volga ten westen van Kazan aangelegd. Bij Kazan zijn geen alternatieve bruggen, voor 1989 moest het verkeer de Volga kruisen via een veerdienst bij Zelenodolsk. In 1989 opende aansluitend ook de eerste 8 kilometer van de ringweg van Kazan. De rest van de ringweg rond Kazan is in de jaren '90 aangelegd. Het dubbelbaans deel ten westen van Naberezhny Chelny is al voor 2004 opengesteld. Rond 2010 is de M7 van Kazan tot Shali verdubbeld naar 2x2 rijstroken. Op 24 oktober 2014 opende 32 kilometer dubbelbaans M7 tussen Mamadysh en Yelabuga.[3]

Bashkortostan

Tussen 2011 en 2014 is de M7 tussen Kushnarenkovo en Ufa verdubbeld naar 2x2 rijstroken. Net buiten Ufa is een nieuw tracé aangelegd. Op 16 oktober 2014 opende de 11 kilometer lange bypass van Kushnarenkovo voor het verkeer.[4]

Perm

De snelweg van Krasnokamsk naar Perm is in twee fases tussen 2008 en 2011 aangelegd, grotendeels door de bestaande weg te verdubbelen naar 2x2 rijstroken en ongelijkvloerse aansluitingen aan te leggen. Dit deel is enigszins substandaard met U-turns in de brede middenberm.

De ringweg van Perm is uitgevoerd als een autosnelweg. De snelweg is rond 2004-2005 aangelegd. Het belangrijkste kunstwerk is de Krasavinsky Most over de rivier de Kama aan de westkant van Perm. Deze opende op 21 oktober 2005 met één rijbaan, waarna kort daarna de tweede rijbaan is aangelegd, die op 26 september 2008 opende. Destijds is ook het zuidelijk deel van de ringweg aangelegd.

Referenties

Autowegen in Rusland tot 2018

М1М2М3М4М5М6М7М8М9М10М11M13M18M19M20M21M23M25M27M29M32M36M38M51M52M53M54M55M56M58M60 MoskouSankt-Petersburg

Federale autowegen in Rusland sinds 2018

M1 RUS.svg M2 RUS.svg M3 RUS.svg M4 RUS.svg M5 RUS.svg M7 RUS.svg M8 RUS.svg M9 RUS.svg M10 RUS.svg M11 RUS.svg

R21 RUS.svg R22 RUS.svg R23 RUS.svg R56 RUS.svg R92 RUS.svg R119 RUS.svg R120 RUS.svg R132 RUS.svg R158 RUS.svg R176 RUS.svg R178 RUS.svg R193 RUS.svg R208 RUS.svg R215 RUS.svg R216 RUS.svg R217 RUS.svg R228 RUS.svg R239 RUS.svg R240 RUS.svg R241 RUS.svg R242 RUS.svg R254 RUS.svg R255 RUS.svg R256 RUS.svg R257 RUS.svg R258 RUS.svg R297 RUS.svg R298 RUS.svg R351 RUS.svg R354 RUS.svg R402 RUS.svg R404 RUS.svg R504 RUS.svg R600 RUS.svg

A103 RUS.svg A104 RUS.svg A105 RUS.svg A106 RUS.svg A107 RUS.svg A108 RUS.svg A109 RUS.svg A110 RUS.svg A111 RUS.svg A112 RUS.svg A113 RUS.svg A114 RUS.svg A118 RUS.svg A120 RUS.svg A121 RUS.svg A130 RUS.svg A131 RUS.svg A132 RUS.svg A133 RUS.svg A134 RUS.svg A135 RUS.svg A136 RUS.svg A142 RUS.svg A146 RUS.svg A148 RUS.svg A149 RUS.svg A151 RUS.svg A153 RUS.svg A154 RUS.svg A155 RUS.svg A156 RUS.svg A157 RUS.svg A158 RUS.svg A159 RUS.svg A160 RUS.svg A161 RUS.svg A162 RUS.svg A163 RUS.svg A164 RUS.svg A165 RUS.svg A167 RUS.svg A180 RUS.svg A181 RUS.svg A212 RUS.svg A216 RUS.svg A229 RUS.svg A240 RUS.svg A260 RUS.svg A270 RUS.svg A280 RUS.svg A295 RUS.svg A300 RUS.svg A305 RUS.svg A310 RUS.svg A320 RUS.svg A322 RUS.svg A331 RUS.svg A332 RUS.svg A333 RUS.svg A340 RUS.svg A350 RUS.svg A360 RUS.svg A361 RUS.svg A370 RUS.svg A375 RUS.svg A381 RUS.svg A382 RUS.svg A383 RUS.svg A384 RUS.svg A385 RUS.svg A391 RUS.svg A392 RUS.svg A401 RUS.svg

Hoofdwegen in het oblast Moskva

M1M2M3M4M5M6M7M8M9M10A100A101A102A103A104A105A106A107A108R90R104R105R106R107R108R109R110R111R112R113R114R115R116

Hoofdwegen in het oblast Vladimir

M7M8A108A113R71R72R73R74R75R76R125

Hoofdwegen in het oblast Nizhny Novgorod

M7R72R81R125R152R157R158R159R160R161R162

Hoofdwegen in de republiek Chuvashia

M7A151R162R173R174R176R231

Hoofdwegen in de republiek Tatarstan

M7A151R175R239R240R241R242R244R245R246R320

Hoofdwegen in de republiek Bashkortostan

M5M7R314R315R316R317R337R361