Ma'anshan Highway & Railway Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
马鞍山长江公铁大桥
Blank.png
Ma'anshan Highway & Railway Bridge render.jpg
Overspant Yangtze River
Rijstroken 2x3
Totale lengte 3.248 meter
Hoofdoverspanning 2 x 1.120 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 2026
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Ma'anshan Highway & Railway Bridge (Chinees: 马鞍山长江公铁大桥) is een in aanbouw zijnde dubbeldeks tuibrug in China, gelegen bij de stad Ma'anshan in de provincie Anhui. De brug overspant de rivier de Yangtze en heeft de hoogste pylonen ter wereld.

Kenmerken

De Ma'anshan Highway & Railway Bridge is een kolossale dubbeldeks brug die de rivier de Yangtze overspant ten zuiden van Ma'anshan.

De hoofdbrug is een dubbeldeks tuibrug met drie pylonen. De totale bruglengte bedraagt 9.800 meter.[1] De hoofdbrug heeft een totale lengte van 3.248 meter, met een configuratie van 112 + 392 + 1120 + 1120 + 392 + 112 meter. De hoofdoverspanning bedraagt dus twee maal 1120 meter. De primaire pylonen zijn van west naar oost genummerd als Z3, Z4 en Z5. Daarbij staan de pylonen Z3 en Z5 op land en Z4 in de Yangtze. De hoogste pyloon Z4 is 345 meter hoog, de pylonen Z3 en Z5 zijn 308 meter hoog. De pylonen zijn A-vormig, waarbij de middelste pyloon Z4 uit 4 poten bestaat. Het bovenste deel van pyloon Z4 waar de tuikabels aan bevestigd zijn is 115 meter hoog, waardoor het onderste deel 230 meter hoog is. Pylonen Z3 en Z5 zijn A-vormig met twee poten.

De fundering van de grootste pyloon Z4 rust op 60 palen van 4 meter in diameter, die 90 tot 102 meter in de bodem zijn aangebracht. De bodem van de Yangtze bestaat uit modder, de palen zijn daarom zo lang om tot 25 tot 33 meter diep in het gesteente onder de rivierbedding te komen. Op de palen ligt een kolossale betonnen fundering van 89,2 bij 54,7 meter breed en 10 meter hoog. Daarop staat de 345 meter hoge pyloon. De palen en funderingen van pylonen Z3 en Z5 zijn kleiner omdat deze niet in de rivier staan.

De brug is dubbeldeks. Op het onderste dek liggen twee spoorlijnen, waaronder een hogesnelheidslijn met een ontwerpsnelheid van 350 km/h, waarvan 250 km/h op de brug. Daarnaast ligt er op de brug een intercity spoorlijn met een ontwerpsnelheid van 200 km/h. Op het bovenste dek ligt een stadsweg met 2x3 rijstroken. Het brugdek wordt gevormd door een stalen vakwerkconstructie dat 15,5 meter hoog en 31 meter breed is. Het bestaat in de lengterichting uit twee kokers van elk 15,5 meter breed, voor beide spoorlijnen. De kokers vormen wel één brugdek. Elke vakwerkvorm is 14 meter in de lengterichting van de brug.

De brug ligt op 2,3 kilometer ten zuiden van de oorspronkelijke Ma'anshan Bridge van de Huwu Expressway (G4221). De brug overspant de Yangtze, die op dit punt 1,5 kilometer breed is. Bovendien heeft de Yangtze hier een nevengeul. De totale breedte van de rivier tussen de dijken bedraagt circa 2,7 kilometer.

Geschiedenis

Ma'anshan is een wat kleinere stad dan het nabijgelegen Nanjing, daardoor was er langere tijd geen brug over de Yangtze. De spoor- en wegverbindingen staken voorheen bij Nanjing of het zuidelijker gelegen Wuhu de rivier de Yangtze over. In 2013 opende de Ma'anshan Bridge van de Huwu Expressway (G4221) voor het verkeer. Bij openstelling was het 's werelds langste dubbele hangbrug, samen met de in 2012 opengestelde Taizhou Bridge, die ook de Yangtze overspant. Dit was de eerste brug over de Yangtze bij Ma'anshan. Deze had echter geen spoorverbinding en ook voor niet-snelwegverkeer was er geen brugverbinding bij Ma'anshan.

Toekomst

De brug is ontworpen door het China Railway Bridge Institute en de bouw wordt uitgevoerd door het China Railway Bridge Bureau.[2] De bouw van de brug begon op 13 januari 2021.[3] Het brugdek wordt volgens de cantilevermethode vanaf de pylonen uitgebouwd. Het brugdek is als stalen segmenten van elk 28 meter ingehesen. De stalen segmenten zijn elders in een fabriek gebouwd en in zijn geheel naar de bruglocatie getransporteerd. De brug moet begin 2026 worden opengesteld. De brug is bij openstelling zowel de hoogste tuibrug ter wereld en haalt daarmee de voorgaande recordhouder Russky Bridge in Rusland in. De Changtai Bridge in de provincie Jiangsu heeft echter een langere hoofdoverspanning en kwam eerder gereed, zodat de Ma'anshan Highway & Railway Bridge niet de langste tuibrug ter wereld zal zijn.

Zie ook

Referenties