Małopolskie

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
COA Malopolskie.png
Malopolskie.png
Hoofdstad Kraków
Grootste stad Kraków
Oppervlakte 15.108 km²
Inwonertal 3.267.000
Lengte snelwegennet 174 km
Eerste snelweg 1983
Afkorting K

De provincie Małopolskie, vertaald Klein-Polen, is een województwo of provincie van Polen, gelegen in het zuiden van het land. Het is een vrij kleine provincie met een oppervlakte van iets meer dan 15.000 km². De provincie is vrij dichtbevolkt, met bijna 3,3 miljoen inwoners. De hoofdstad is Kraków.

Inleiding

Ligging

De provincie Małopolskie ligt in het zuidoosten van Polen. Het grenst in het westen aan de provincie Śląskie, in het noorden aan de provincie Świętokrzyskie en in het oosten aan de provincie Podkarpackie. Naar het zuiden ligt Slowakije. De provincie meet maximaal 150 kilometer van oost naar west en 150 kilometer van noord naar zuid.

Landschap

De provincie Małopolskie is het meest bergachtige gebied van Polen. Het noorden en midden zijn glooiend tot licht heuvelachtig, overgaand tot het Tatragebergte in het zuiden, dat in Polen de Tatry heet. De 2.499 meter hoge Rysy is het hoogste punt van Małopolskie en geheel Polen. In het noorden van de provincie Małopolskie ligt de Błędówwoestijn, de enige woestijn van Polen. De rivier de Wisła stroomt door de provincie Małopolskie, maar ontspringt in buurprovincie Śląskie.

Steden

Veruit de belangrijkste stad is Kraków, de tweede stad van Polen met 756.000 inwoners. Daarnaast is de stad Tarnów van belang met 117.000 inwoners. Andere steden tellen minder dan 100.000 inwoners en alleen Nowy Sącz telt nog 85.000 inwoners, de rest minder dan 40.000 inwoners.

Economie

De provincie Małopolskie is gemiddeld ontwikkeld in Polen, met in 2012 een gemiddeld inkomen van € 770 per maand. Het zuiden is meer ontwikkeld dan het noorden. De stad Kraków is het belangrijkste industriële- handelscentrum. In Małopolskie vindt ook mijnbouw plaats, de zoutmijnen van Wieliczka zijn beroemd. Małopolskie is één van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Polen, zoals het stedentoerisme in Kraków, het voormalig concentratiekamp Auschwitz (Oświęcim) en het Tatragebergte, waar Zakopane de belangrijkste winterbestemming is.

Wegennet

Het wegennet van de provincie Małopolskie is nog niet zo ontwikkeld. Het wegennet is momenteel vooral ingericht voor oost-westverkeer en in mindere mate voor noord-zuidverkeer. Er is relatief weinig grensoverschrijdend verkeer met Slowakije.

Autosnelwegen

De A4 is de belangrijkste snelweg van de provincie Małopolskie, en verloopt door de gehele provincie. Dit is deels een tolweg tussen Katowice en Kraków. De S7 is de enige andere snelweg, en vormt deels de oostelijke rondweg van Kraków en geeft in het zuiden toegang naar het Tatragebergte. Meer snelwegen zijn in planning.

Droga Krajowa

De DK4 was van oudsher de belangrijkste transitroute van de provincie Małopolskie, maar is geheel vervangen door de A4, waarna de DK4 is omgenummerd naar DK94. De DK7 is de belangrijkste noord-zuidas en verloopt vanuit Kielce via Kraków naar Nowy Targ. De DK7 vormt ook een grensoverschrijdende verbinding naar noord-Slowakije, maar is minder belangrijk dan routes westelijker. De DK49 en DK87 spelen daarnaast een grensoverschrijdende rol. De DK79 is een secundaire lange-afstandsroute van Warszawa naar Kraków en verder richting Bytom, maar wordt door bijna niemand in zijn geheel gebruikt omdat er kortere alternatieven zijn. De DK28 vormt de secundaire oost-westas door de Karpaten. De DK52 is van belang als oost-westroute door het zuidwesten van de provincie Małopolskie.

Geschiedenis

In 1983 opende de eerste snelweg van de provincie Małopolskie, de A4 tussen Chrzanów en Balice aan de westkant van Kraków. In 1990 was de as tussen Katowice en Kraków voltooid, waarna de snelweg rond Kraków werd aangelegd, wat in 2002 voltooid was. In 2009 opende het eerste deel ten oosten van Kraków voor het verkeer. In 2008 werd de DK7 ten zuiden van Kraków deels omgebouwd tot S7, de eerste snelweg die door bergachtig gebied loopt. In 2010 opende de eerste fase van de oostelijke ringweg van Kraków. In 2012 opende de A4 tot aan Tarnów en in 2014 verder tot de oostgrens van de provincie Małopolskie.

Toekomst

De S7 moet in 2020 gereed zijn van Warszawa tot Kraków, maar moet op termijn verder tot aan Nowy Targ lopen als ononderbroken snelweg vanuit Warszawa. Dit lijkt op een lange-termijnsproject uit te lopen. Langs de noordkant van Kraków moet de S52 worden aangelegd. Andere snelwegen zijn momenteel nog niet gepland, maar het onderliggend wegennet wordt wel verbeterd, zo wordt de ringstructuur van Kraków gemoderniseerd en zijn er plannen om de DK52 tussen Bielsko-Biała en Kraków ongelijkvloers te maken.

Referenties


Województwa in Polen

DolnośląskieKujawsko-PomorskieLubelskieLubuskieŁódzkieMałopolskieMazowieckieOpolskiePodkarpackiePodlaskiePomorskieŚląskieŚwiętokrzyskieWarmińsko-MazurskieWielkopolskieZachodniopomorskie