Maarsserbrug

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Maarsserbrug

Verbindingsweg

Blank.png
Maarsserbrug.jpg
Overspant Amsterdam-Rijnkanaal
Rijstroken 1x2
Totale lengte 202 meter
Hoofdoverspanning 90 meter
Hoogte brugdek
Openstelling 1938
Verkeersintensiteit mvt/etmaal
Locatie kaart

De Maarsserbrug, in de volksmond ook wel de Hoge Brug genoemd, is een boogbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal in de Utrechtse plaats Maarssen.

Kenmerken

De uitvoering is een vaste boogbrug waarover de Verbindingsweg loopt met 1x2 rijstroken. Langs de buitenzijde van de boogconstructie ligt aan beide zijden een fietspad, waarbij het fietspad aan de noordzijde voor twee richtingen is. Op de westoever van het kanaal is de brug aan de noordzijde voorzien van een hellingbaan waar fietsverkeer vanaf de brug op de Westkanaaldijk kan komen. De andere zijde heeft een hellingbaan voor landbouwverkeer die is beveiligd met slagbomen en lichten. Het Amsterdam-Rijnkanaal is ter plaatse circa 90 meter breed maar de brug overspant ook de vijfsporige Rhijnspoorweg, de Westkanaaldijk en aan de andere zijde de Oostkanaaldijk waardoor de totale lengte op ongeveer 200 meter uitkomt. Richting het Zuidoosten ligt op ongeveer een halve kilometer afstand de Zuilensebrug over het kanaal, onderdeel van de Zuilensering N230. Op een afstand van circa 5 kilometer in noordelijke richting is de eerstvolgende overspanning de Breukelerbrug.

Geschiedenis

Tot eind jaren 30 lag er een stuk noordelijker een draaibrug over wat toen het Merwedekanaal was ter hoogte van de Stationsweg en Nieuwe Stationsweg. Het oude kanaal had een breedte van slechts 35 meter. De vele lage bruggen en sluizen vormden een belemmering. In de jaren 30 werd besloten het Merwedekanaal te verbreden en dieper te maken. De draaibrug verdween en als vervanging kwam er een boogbrug te liggen op de huidige plek die in 1938 gereedkwam. Het verbrede Merwedekanaal kwam in 1952 gereed waarmee de naam veranderde in Amsterdam-Rijnkanaal. Net na afloop van de Tweede Wereldoorlog is de brug grotendeels vernield door explosieven die de Duitsers aan de brug hadden bevestigd. De brug werd hierna weer hersteld. Vroeger was er een hanglift onder de brug bevestigd om landbouwverkeer het kanaal over te zetten. Vanwege het drukker wordende scheepvaartverkeer op het kanaal kon dit niet langer gehandhaafd worden. In 2006 is de brug gerenoveerd en opgevijzeld om de doorvaarthoogte te vergroten. Toen is de brug ook voorzien van de hellingbanen.