Maasboulevardtunnel

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Maasboulevardtunnel
Blank.png
Blank.png
Blank.png
Kruist Kesselskade
Lengte 450 meter
Openstelling juni 2003
Intensiteit n.n.b. mvt/dag
Tunnelcategorie D
Locatie kaart

De Maasboulevardtunnel is een tunnel in Nederland, gelegen in de stad Maastricht. De tunnel is enkelbuizig en gaat onder de Kesselskade en het Mosae Forum door. Het gesloten deel heeft een lengte van 450 meter.

Kenmerken

De Maasboulevardtunnel ligt in het centrum van Maastricht en loopt onder de Sint-Servaasbrug, de Kesselskade en de Wilhelminabrug door. In de tunnel zelf is een afrit die naar de parkeergarage 'Mosae Forum' leidt. Er is in zuidelijke richting een invoegstrook aanwezig in de tunnel zelf, waar het verkeer uit de parkeergarage de Maasboulevard op kan rijden. Ook is er een afrit naar een expeditiehof aanwezig om winkels te kunnen bevoorraden.

Tegenverkeer

De tunnel beschikt over één tunnelbuis met daarin twee rijstroken. Dat betekent dat in deze tunnel sprake is van tegenverkeer. Hoewel in de Nederlandse Tunnelwet is bepaald dat in wegtunnels in beginsel geen tegenverkeer mag voorkomen, is bij de Maasboulevardtunnel gebruik gemaakt van een uitzondering op deze regel. Hiervoor moesten wel extra veiligheidsmaatregelen worden doorgevoerd.

Geschiedenis

De tunnel is in juni 2003 opengesteld voor het verkeer[1]. De bouw van de tunnel ging gepaard met de bouw van het Mosae Forum en het verleggen van de aanlanding van de Wilhelminabrug. Bovenop de tunnel is een wandelpromenade aangelegd.

Referenties