Maasbrug Venlo

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Maasbrug Venlo
link={{{nummer}}}
Maasbrug Venlo.jpg
Overspant Maas
Rijstroken 1x4
Totale lengte 216 meter
Hoofdoverspanning 61,44 meter
Hoogte brugdek 11 meter
Openstelling 195x
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Maasbrug Venlo is een liggerbrug in Nederland in Venlo, en overspant de Maas. De brug heeft een totale lengte van 216 meter. Over de brug ligt de Eindhovenseweg.

Kenmerken

Maasbrug Venlo-2.jpg

De brug bestaat uit vier delen, waarbij de langste delen ruim 61 meter lang zijn en in feite de hoofoverspanningen vormen. De brug heeft een lengte van 216 meter en overspant de Maas. De brug heeft een hoogte van ongeveer 11 meter en een breedte van 22 meter.[1] Over de brug loopt de Eindhovenseweg met 1x4 rijstroken met aan weerszijden een fietspad. De brug loopt parallel naast de spoorbrug over de Maas.

Geschiedenis

De brug is in de jaren 50 aangelegd en vormde de eerste hoogwaardige oeververbinding voor het wegverkeer in Venlo over de Maas. Daarvoor was er enkel sprake van een spoorbrug met een smalle weg. Die weg is nog in gebruik is als fietspad. Het belang van de brug voor het doorgaande verkeer nam af in 1970, toen de noordelijker gelegen Noorderbrug opende voor het verkeer. In 1995 opende de Zuiderbrug, waarmee Venlo over drie oeververbindingen voor het wegverkeer beschikt. De brug is sindsdien enkel van lokaal belang.

Verkeersintensiteiten

Er zijn geen verkeersintensiteiten van de Maasbrug Venlo bekend.

Referenties

Bruggen over de rivier de Maas

John F. KennedybrugJohn S. ThompsonbrugKeizersveerbrugKoninginnebrug WellMaasbrug BoxmeerMaasbrug EmpelMaasbrug GennepMaasbrug HedelMaasbrug HeumenHeusdensebrugMaasbrug RavensteinLouis RaemaekersbrugMaasbrug VenloMaasbrug WessemNoorderbrug (Maastricht)Noorderbrug (Venlo)Pater Sangersbrug (Maaseik)ScharbergbrugSint ServaasbrugWilhelminabrug (Maastricht)Zuiderbrug (Venlo)