Maestri Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Maestri Bridge
US 11.svg
Maestri Bridge.jpg
Overspant Lake Pontchartrain
Rijstroken 1x2
Totale lengte 7.690 meter
Hoofdoverspanning ?
Hoogte brugdek ?
Openstelling 18-02-1928
Verkeersintensiteit 7.900 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Maestri Bridge is een liggerbrug in de Verenigde Staten, gelegen in de staat Louisiana.

Kenmerken

De Maestri Bridge overspant het oostelijk deel van het Lake Pontchartrain. De brug is 7.690 meter lang en is een lage liggerbrug met een basculebrug als beweegbaar deel. Over de brug loopt de tweestrooks US 11 in Louisiana van New Orleans naar Slidell. De brug ligt zo'n 20 kilometer ten noordoosten van New Orleans. Ten oosten van de brug loopt de I-10 over de I-10 Twin Span Bridge. De Maestri Bridge heeft daardoor geen doorgaand belang.

Geschiedenis

De Maestri Bridge is midden jaren '20 aangelegd en opende op 18 februari 1928 voor het verkeer en was de eerste brug over het Lake Pontchartrain. Het was destijds tevens de langste betonnen brug ter wereld. De brug werd in de jaren '60 ontlast toen de eerste I-10 Twin Span Bridge werd opengesteld. Tijdens orkaan Katrina in 2005 werd de Twin Span Bridge grotendeels verwoest, maar de betonnen brug bleek veel steviger en bleef onbeschadigd en verwerkte enige maanden het doorgaande verkeer totdat de I-10 brug gerepareerd werd. In 2012 is de brug gerenoveerd.

Verkeersintensiteiten

In 2010 reden dagelijks 7.900 voertuigen over de Maestri Bridge.

Referenties


Bruggen in Louisiana

Atchafalaya BridgeBonnet Carré Spillway BridgeCrescent City ConnectionHighway 1 elevated roadHorace Wilkinson BridgeHuey P. Long BridgeI-10 Twin Span BridgeIsrael LaFleur BridgeJohn James Audubon BridgeLake Pontchartrain CausewayLuling BridgeMaestri BridgeManchac Swamp Bridge