Magadan

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Magadan
Магаданская область
Flag of Magadan Oblast.png
Magadan oblast.png
Hoofdstad Magadan
Grootste stad Magadan
Oppervlakte 461.400 km²
Inwonertal 157.000
Lengte snelwegennet
Eerste snelweg nvt
Afkorting MAG

Het oblast Magadan (Russisch: Магаданская область) is een oblast in Rusland, gelegen in het Russische Verre Oosten. Het oblast telt iets meer dan 150.000 inwoners en is 10 keer zo groot als Nederland.

Inleiding

Het oblast Magadan is gelegen aan het noordelijk deel van de Zee van Okhotsk. Het grenst aan het Khabarovsk Krai, de republiek Sakha, het autonome okrug Chukotka en het Kamchatka Krai. De hoofdstad is de stad Magadan, gelegen aan de kust in het zuiden en telt 96.000 inwoners, tweederde van het totaal van het oblast. Er zijn dan ook weinig andere plaatsen. Grote delen van het oblast zijn ontoegankelijke wildernis. Grote delen van het oblast zijn bergachtig en de lager gelegen delen zijn bedekt met taiga. De economie van het oblast bestaat voornamelijk uit mijnbouw en visserij.

Wegennet

Het oblast Magadan ligt extreem geïsoleerd van de rest van Rusland. De enige weg naar andere delen van Rusland is de M56 naar Yakutsk. Deze weg is grotendeels onverhard en vaak slecht begaanbaar. De enorme afstanden dragen bij aan de geïsoleerdheid van het oblast, de stad Magadan ligt 2.000 kilometer van Yakutsk, wat op zichzelf al een afgelegen stad is. Er zijn twee andere genummerde wegen nabij de stad Magadan, waarvan alleen de korte R482 geasfalteerd is. Enorme gebieden zijn niet bereikbaar over de weg of per boot of vliegtuig. In de stad Magadan zijn enkele vierstrooks wegen. Autoverkeer is buiten de directe omgeving van de stad Magadan zeer zeldzaam.

Referenties


Hoofdwegen in het oblast Magadan

M56R481R482