Maha Chesadabodindranusorn Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
สะพานมหาเจษฎาบดินทรานุสรณ์
Overspant Chao Phraya
Rijstroken 2x3
Totale lengte 460 meter
Hoofdoverspanning 200 meter
Hoogte brugdek 5,6 meter
Openstelling 26-12-2014
Verkeersintensiteit
Locatie kaart

De Maha Chesadabodindranusorn Bridge (Thai: สะพานมหาเจษฎาบดินทรานุสรณ์) is een extradosed bridge in Thailand, gelegen over de Chao Phraya in Bangkok.

Kenmerken

De Maha Chesadabodindranusorn Bridge is een betonnen extradosed bridge. De brug is onderdeel van een stadsweg die over een grotere afstand op viaducten verloopt. De hoofdbrug is 460 meter lang, met een layout van 130 m + 200 m + 130 m. De extradosed bridge heeft 45 meter hoge pylonen die ornamenteel zijn vormgegeven. Een extradosed bridge is een mix van een tuibrug en een kokerbrug. Het is een methode om een langere kokeroverspanning te maken zonder een klassieke tuibrug te hoeven bouwen. Daardoor kunnen de pylonen lager blijven. Het brugdek is circa 33 meter breed, met 2x3 rijstroken van een free-flow stadsweg en voetpaden aan beide buitenzijden.

Geschiedenis

De brug is aangelegd als onderdeel van een 5 kilometer lange semi-ongelijkvloers, free-flow stadsweg in het westen van Bangkok. Indertijd was de oever ten westen van de Chao Phraya nog grotendeels onbebouwd. De brug is tussen 2012 en 2015 aangelegd. De verkeersopening volgde op 26 december 2014, de formele inauguratie op 30 september 2015. De brug is aangelegd door de Italian-Thai Development Company. De bouw is gedeeltelijk gefinancierd door Japan. Het was de eerste extradosed bridge in Thailand.

Referenties


Bruggen over de Chao Phraya in Bangkok

Kanchanaphisek Bridge (Motorway 9) • Bhumibol BridgeRama IX BridgeSecond Rama IX BridgeKrungthep BridgeRama III BridgeTaksin BridgePhra Pok Klao BridgeMemorial BridgePhra Pinklao BridgeRama VIII BridgeKrung Thon BridgePrachim Ratthaya Expressway BridgeRama VII BridgeRama V BridgeMaha Chesadabodindranusorn BridgePhra Nang Klao Bridge (Hwy 302) • Rama IV BridgeNonthaburi Bridge (Hwy 307) • Pathum Thani 2 Bridge (Hwy 345) • Pathum Thani Bridge (Hwy 346) • Chiang Rak Bridge (Motorway 9)