Main Avenue Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Main Avenue Bridge
OH-2.svg
Main Avenue Bridge.jpg
Overspant Cuyahoga River
Rijstroken 2x3
Totale lengte 2.010 meter
Hoofdoverspanning 122 meter
Hoogte brugdek 30 meter
Openstelling 1939
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Main Avenue Bridge, formeel de Harold H. Burton Memorial Bridge, is een cantilever vakwerkbrug in de Verenigde Staten, gelegen in de staat Ohio. De brug overspant de Cuyahoga River in Cleveland.

Kenmerken

De Main Avenue Bridge is feitelijk een lang stuk elevated highway. De brug is in totaal 2.010 meter lang en bestaat uit een serie aanbruggen en een serie stalen cantilever overspanningen uitgevoerd als vakwerkconstructie, die enigszins op een boogbrug met hooggelegen dek lijkt. De maximale overspanning bedraagt 122 meter. De brug heeft 10 hoofdoverspanningen en 30 overspanningen van de aanbruggen. De brug overspant de Cuyahoga River, een brede spoorcorridor en tal van straten rond het centrum, zowel ten oosten als ten westen van de rivier. De elevated highway loopt spectaculair tussen de gebouwen van het centrum van Cleveland door en langs het Cleveland Browns Stadium. Het brugdek is 25 meter breed en heeft 2x3 rijstroken zonder vluchtstroken. Over de brug loopt de Cleveland Memorial Shoreway, een freeway die onderdeel is van de State Route 2.

Geschiedenis

De eerste brug op deze locatie opende in 1869 voor het verkeer en was de noordelijkste brug over de Cuyahoga River. In de jaren '30 begon als maatregel tegen de economische depressie de bouw van de Cleveland Memorial Shoreway, de eerste freeway van Cleveland en de staat Ohio. De eerste delen daarvan openden in 1935 voor het verkeer, waar de Interstate 90 thans overheen loopt. Het gedeelte langs het centrum, inclusief de Main Avenue Bridge, opende in 1939 voor het verkeer. Het was één van de eerste snelwegen in de Verenigde Staten buiten de regio New York City.

Naamgeving

De brug is in 1986 vernoemd naar Harold Hitz Burton (1888-1964), de 45e burgemeester van Cleveland, de senator voor Ohio in de Amerikaanse senaat en een rechter aan het Amerikaans hooggerechtshof. Tijdens zijn burgemeesterschap tussen 1935 en 1941 was hij verantwoordelijk voor diverse infrastructuurprojecten in Cleveland, waaronder de Main Avenue Bridge.

Latere aanpassingen

De brug ontlastte de monumentale Detroit-Superior Bridge die iets zuidelijker de Cuyahoga River overspant. De brug is in 1991-1992 gerenoveerd, maar de brug is in slechte conditie. In 2007 en 2012-2013 zijn reparaties aan de brug uitgevoerd.[1] Het was tot 2007 de langste brug in Ohio.[2]

Referenties