Maizuru-Wakasa Expressway (Japan)

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Maizuru-Wakasa Expressway)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Japan E27.svg
Maizuru-Wakasa Expressway.png
Maizuru-Wakasa Expressway map.png
E27
Begin Sanda
Einde Tsuruga
Lengte 162 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Chugoku Expressway Yoshikawa JCT

Afslagsymbool.svg1 West Sanda

Afslagsymbool.svg2 Sasayama

Afslagsymbool.svg3 Kasuga

Afslagsymbool.svg4 Fukuchiyama

Afslagsymbool.svg5 Ayabe

Knooppuntsymbool.svg6 Kyoto-Jukan Expressway Ayabe JCT

Afslagsymbool.svg7 West Maizuru

Afslagsymbool.svg8 East Maizuru

Afslagsymbool.svg9 Takahama

Afslagsymbool.svg10 Oi

Afslagsymbool.svg11 Obama

Afslagsymbool.svg12 Kaminakada

Afslagsymbool.svg13 Tomura

Afslagsymbool.svg14 Mikata

Afslagsymbool.svg15 Tsuruga-minami

Knooppuntsymbool.svg16 Hokuriku Expressway

De Maizuru-Wakasa Expressway (Japans: 舞鶴若狭自動車道, Maizuru-Wakasa Jidōsha-dō), genummerd als de E27, is een expressway in Japan. De autosnelweg vormt een noord-zuidroute over het westen van Honshu, vanaf Sanda, vlakbij Osaka tot aan Tsuruga aan de noordkust. De autosnelweg is 162 kilometer lang.

Routebeschrijving

De autosnelweg begint circa 40 kilometer ten noordwesten van Osaka op de Chugoku Expressway en voert met 2x2 rijstroken noordwaarts, door een bergachtig en bebost gebied, met her en der kleine plaatsen. De snelweg kent redelijk wat tunnels, en stijgt naar maximaal zo'n 250 meter boven zeeniveau. Regionale stadjes op de route zijn Tanba en Fukuchiyama. Na Fukuchiyama draait de snelweg naar het noordoosten, en kruist bij Ayabe de Kyoto-Jukan Expressway. Vervolgens passeert men ten zuiden van het havenstadje Maizuru langs. De snelweg telt tot de westkant van Maizuru 2x2 rijstroken, daarna is de weg een super two. Het laatste deel voert oostwaarts langs de noordkust van Honshu, waarna de snelweg langs Obama loopt. De snelweg voert dan door een bergachtige kuststreek en loopt langs de stad Tsuruga, waar de snelweg op de Hokuriku Expressway eindigt.

Geschiedenis

De snelweg is in fases opengesteld. Het eerste deel opende in 1987 op het zuidelijke traject, en in 2003 bereikte de snelweg Obama en in 2014 Tsuruga. Het oostelijk deel van de snelweg is in eerste instantie met één rijbaan aangelegd, een gebruikelijke praktijk in Japan. De snelweg is steeds met vrij grote stukken opengesteld.

Delen van de autosnelweg zijn oorspronkelijk enkelbaans aangelegd ten noorden van Fukuchiyama, behalve een kort stuk langs Ayabe. Tussen 2016 en 2018 is het deel tussen Ayabe Junction en Maizuru-nishi naar 2x2 rijstroken verbreed, dit werd op 3 november 2018 opgeleverd. Tussen 2018 en 2021 is het deel tussen Fukuchiyama en Ayabe naar 2x2 rijstroken verbreed, dit is op 26 maart 2021 opengesteld.

Openstellingsgeschiedenis

Van Naar Lengte Datum
Sasayama IC Fukuchiyama IC 31 km 18-03-1987
Yoshikawa JCT Sasyama IC 23 km 24-03-1988
Fukuchiyama IC West Maizuru IC 22 km 26-03-1991
West Maizuru IC East Maizuru IC 11 km 18-03-1998
East Maizuru IC Obama IC 35 km 09-03-2003
Obama IC Tsuruga JCT 39 km 20-07-2014

Maximumsnelheid

De maximumsnelheid is 80 km/h tussen de Chugoku Expressway en Fukuchiyama en 70 km/h op de rest van het tracé naar Obama.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 20.000 voertuigen Sanda, dalend naar 10.000 voertuigen bij Kasuga en 4.000 tot 6.000 voertuigen verder tot Tsuruga.

Referenties


Flag of Japan.svg Expressways in Japan Flag of Japan.svg

East Nippon Expressway
AkitaAomoriAsahikawa-MonbetsuBan-etsuDotoFukagawa-RumoiHachinoheHachinohe-KujiHakodate-EsashiHidaka ExpresswayHigashi-KantoHokkaidoHokurikuJobanJoshin-etsuKamaishiKan-etsuKen-OKita-KantoNaganoNihonkai-TohokuObihiro-HirooSanrikuSassonShin-KukoShiribeshiTateyamaTohokuTohoku-ChuoTokachi-OkhotskTokyo-GaikanYamagata
Central Nippon Expressway
Chubu-JukanChubu-OdanChuoHigashi-MeihanHokurikuIseIsewanganIzu-JukanKiseiMeishinMei-NikanMeihanNaganoNoetsuSan-en NanshinShin-MeishinShin-TomeiTokai-HokurikuTokai-KanjoTomei
West Nippon Expressway
ChugokuHamadaHanwaHarimaHigashihiroshima-KureHigashi-KyushuHiroshimaImabari-KomatsuKanmonkyo BridgeKansai-KukoKeijiKeinawaKinkiKitakinki-ToyookaKochiKochi-TobuKyoto-JukanKyoto Outer Ring RoadKyushuKyushu-ChuoMaizuru-WakasaMatsueMatsuyamaMeishinMinami-KyushuMiyazakiNagasakiNishi-KyushuNishi-MeihanOitaOkayamaOkinawaOnomichiSan-inSan-in KinkiSanyoSecond KeihanShikoku-OdanShin-MeishinTakamatsuTokushimaTokushima Nanbu ExpresswayTottoriYonago
Honshū-Shikoku Bridge Expressway
Kobe - Awaji - NarutoNishisetoSeto-Chuo
Stedelijke snelwegen
FukuokaHanshinHiroshimaKitakyushuNagoyaShutoTokyo