Majura Parkway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Majura Parkway.gif
Blank.png
-
Begin Canberra
Einde Canberra
Lengte 12 km
Route

Afslagsymbool.svg Federal Highway

Afslagsymbool.svg Tambreet Street

Afslagsymbool.svg Canberra International Airport

Afslagsymbool.svg Monaro Highway

De Majura Parkway is een parkway en gedeeltelijke freeway in Australië, gelegen in de hoofdstad Canberra. De weg vormt een deel van de oostring en is 12 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Majura Parkway verbindt de Federal Highway ten noorden van Canberra met de Monaro Highway in het oosten van de stad. De weg telt 2x2 rijstroken en is grotendeels ongelijkvloers. De parkway passeert langs Canberra International Airport.

Geschiedenis

De Majura Parkway was al sinds de jaren '70 gepland als bypass van Canberra, maar decennia lang kwam het project niet van de grond. De oude Majura Road verwerkte circa 18.000 voertuigen per dag. De aanleg van de Majura Parkway begon in januari 2013. Op 5 januari 2015 opende de eerste 4 kilometer tussen de Federal Highway en Tambreet Street.[1] Op 21 mei 2015 opende een 6 kilometer lang deel verder naar het zuiden tussen Tambreet Street en Fairburn Avenue.[2] Op 22 april 2016 opende vervolgens de zuidelijkste 2 kilometer voor het verkeer, inclusief een brug over de Molonglo River.[3] De aanleg kostte in totaal $ 288 miljoen.[4]

Referenties