Manchac Swamp Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Manchac Swamp Bridge
I-55.svg
I-55 Manchac Swamp Bridge.jpg
Overspant Manchac Swamp
Rijstroken 2x2
Totale lengte 36.710 meter
Hoofdoverspanning ?
Hoogte brugdek ?
Openstelling 00-00-1979
Verkeersintensiteit 16.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Manchac Swamp Bridge is een liggerbrug in de Verenigde Staten, gelegen in de staat Louisiana.

Kenmerken

Een deel van de Manchac Swamp Bridge.

De Manchac Swamp Bridge is een 36,7 kilometer lange liggerbrug, onderdeel van de Interstate 55 in Louisiana voor verkeer vanaf New Orleans naar Hammond en Jackson. De brug overspant het Manchac Swamp, een moerasgebied tussen het Lake Pontchartrain naar het oosten en het Lake Maurepas naar het westen. Parallel aan de brug loopt de Old U.S. Highway 51 over een talud. De brug telt 2x2 rijstroken en smalle vluchtstroken en heeft twee aansluitingen naar het onderliggend wegennet. De brug is als onderdeel van een Interstate Highway tolvrij.

Geschiedenis

De brug is in de tweede helft van de jaren '70 aangelegd en opende in 1979 voor het verkeer. Hiermee hoefde noord-zuidverkeer naar New Orleans niet meer via de tweestrooks US 51 of de Lake Pontchartrain Causeway. Bij openstelling was het de op één na langste wegbrug ter wereld, na de nabijgelegen Lake Pontchartrain Causeway. Vrijwel al het verkeer op de brug is lange-afstandsverkeer aangezien er over 50 kilometer geen dorp langs de snelweg ligt. In tegenstelling tot de oude US 51, die op een talud loopt, is de snelweg op een lang viaduct aangelegd.

Verkeersintensiteiten

De brug is met 16.000 voertuigen in 2011 behoorlijk rustig.

Referenties


Bruggen in Louisiana

Atchafalaya BridgeBonnet Carré Spillway BridgeCrescent City ConnectionHighway 1 elevated roadHorace Wilkinson BridgeHuey P. Long BridgeI-10 Twin Span BridgeIsrael LaFleur BridgeJohn James Audubon BridgeLake Pontchartrain CausewayLuling BridgeMaestri BridgeManchac Swamp Bridge