Manchac Swamp Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Manchac Swamp Bridge
Overspant Manchac Swamp
Rijstroken 2x2
Totale lengte 36.710 meter
Hoofdoverspanning ?
Hoogte brugdek ?
Openstelling 25-05-1979
Verkeersintensiteit 20.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Manchac Swamp Bridge is een 36,7 kilometer lange liggerbrug in de Verenigde Staten, gelegen in de staat Louisiana.

Kenmerken

Een deel van de Manchac Swamp Bridge.

De Manchac Swamp Bridge is een 36,7 kilometer lange liggerbrug, onderdeel van de Interstate 55 in Louisiana voor verkeer vanaf New Orleans naar Hammond en Jackson. De brug overspant het Manchac Swamp, een moerasgebied tussen het Lake Pontchartrain naar het oosten en het Lake Maurepas naar het westen. Parallel aan de brug loopt de Old U.S. Highway 51 over een talud. De brug telt 2x2 rijstroken en smalle vluchtstroken en heeft twee aansluitingen naar het onderliggend wegennet. De brug is als onderdeel van een Interstate Highway tolvrij.

Geschiedenis

In de jaren '20 van de 20e eeuw is de US 51 aangelegd op een talud door het Manchac Swamp. Dit moeras ligt tussen het Lake Pontchartrain en het Lake Maurepas. Dit talud werd in 1927 in gebruik genomen, waarmee New Orleans een kortere verbinding van en naar het noorden verkreeg.

Dit talud bleek veel onderhoud te vereisen omdat delen wegzakten in het moeras. Daarnaast was het een ecologische barrière voor waterstromen. Tussen 1962 en 1964 werd het talud gereconstrueerd om de levensduur te verlengen. Om deze reden werd ook besloten om bij de bouw van I-55 niet een tweede talud aan te leggen, maar om I-55 als twee parallel gelegen viaducten te realiseren. Dit is de Manchac Swamp Bridge.

De bouw van de brug was het laatste deel van I-55 in Louisiana. De bouw startte in november 1973 en is op 25 mei 1979 opengesteld voor het verkeer. Bij openstelling was het de op één na langste wegbrug ter wereld, na de nabijgelegen Lake Pontchartrain Causeway. Vrijwel al het verkeer op de brug is lange-afstandsverkeer aangezien er over 50 kilometer geen plaats langs de snelweg ligt. De US 51 werd vervolgens ook verplaatst van het viaduct naar de Manchac Swamp Bridge.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken circa 20.000 voertuigen van de brug gebruik.

Referenties


Bruggen in Louisiana

Atchafalaya BridgeBonnet Carré Spillway BridgeCrescent City ConnectionHighway 1 elevated roadHorace Wilkinson BridgeHuey P. Long BridgeI-10 Twin Span BridgeIsrael LaFleur BridgeJohn James Audubon BridgeLake Pontchartrain CausewayLuling BridgeMaestri BridgeManchac Swamp Bridge