Manila

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
De skyline van Makati City.

Manila is de hoofdstad van de Filippijnen, gelegen op het grootste eiland, aan de Manila Bay. De stad zelf telt 1.652.000 inwoners (2010) met een agglomeratie van 11.856.000 inwoners. Het is de tweede stad van het land, de voorstad Quezon City is groter dan Manila zelf.

Inleiding

Manila ligt aan de Manila Bay, op een kustvlakte. Manila ligt in de regio Metro Manila, dat 11.855.000 inwoners telt, maar het stedelijk gebied strekt zich uit tot buiten de grenzen van Metro Manila. Het gebied telt circa 22 miljoen inwoners, waarmee het één van de grootste stedelijke gebieden ter wereld is. Het stedelijk gebied meet circa 25 kilometer oost-west en 80 kilometer noord-zuid. Het ligt ingeklemd tussen de Manila Bay in het westen, bergen in het oosten en een groot meer in het zuidoosten. Manila domineert de Filippijnen: van de bijna 100 miljoen inwoners woont een vijfde in de regio Manila. Buiten Manila zijn relatief weinig andere grote steden in het land.

Manila is de meest dichtbevolkte stad ter wereld binnen de gemeentegrenzen (city proper), met 1.652.000 inwoners op 38,55 km², oftewel 42.857 inwoners per km². Metro Manila is met 18.567 inwoners per km² beduidend minder dichtbevolkt, maar nog steeds met een hoge bevolkingsdichtheid. Ondanks de hoge bevolkingsdichtheid bestaat het grootste deel van het stedelijk gebied uit laagbouw, alhoewel er enkele indrukwekkende skylines zijn, met name in Manila zelf en de voorstad Makati City. Quezon City is de grootste stad van de Filippijnen, maar is minder dichtbevolkt en heeft ook amper een skyline.

Het stedelijk gebied is opgebouwd in een niet-continu grid, met belangrijke meerstrooks hoofdwegen en tal van smalle straten en stegen. Er zijn aanzienlijke sloppenwijken met een zeer hoge bebouwingsdichtheid, maar ook luxe wijken met grote vrijstaande woningen. Aan de randen van de stad zijn meer planmatige woonwijken die wel wat op Nederlandse vinex-wijken lijken met rijtjeshuizen. De randen van het stedelijk gebied zijn meer versnipperd, er is nog veel ruimte voor de stad om te groeien. Flats zoals men die in Europa en China aantreft zijn zeldzamer, de meeste torens zijn kantoren, met her en der luxe woontorens.

Wegennet

Manila heeft een ondermaats wegennet. Er zijn wel een aantal expressways, maar deze zijn overbelast en niet adequaat.

Expressways

Manila is het startpunt van twee expressways die tot buiten de regio leiden, namelijk de South Luzon Expressway (SLEX) naar Batangas City in het zuiden en de North Luzon Expressway (NLEX) naar Angeles City in het noorden. Een stedelijke snelweg is de Manila - Cavite Expressway. Bijzonder is de Metro Manila Skyway, een skyway die op viaducten boven andere wegen loopt. Ten zuiden van Makati City zijn er zelfs twee snelwegen boven op elkaar, namelijk de South Luzon Expressway en de Metro Manila Skyway.

Het ontbreekt de regio Manila aan een goede bypass voor verkeer dat geen bestemming of herkomst in Manila heeft. Dit verkeer moet door de stad en verloopt via het centrum of over de Epifanio de los Santos Avenue, beter bekend als EDSA. EDSA is echter geen volwaardige snelweg, er zijn wel op een aantal punten flyovers, maar ook verkeerslichten.

Geschiedenis

In de jaren '70 zijn de North Luzon Expressway en de South Luzon Expressway aangelegd als invalswegen van Manila vanaf het noorden en zuiden. Deze snelwegen raakten al snel overbelast, vanaf de jaren '90 is de Metro Manila Skyway bovenop de SLEX aangelegd. Dit is de enige plek ter wereld waar twee snelwegen boven elkaar lopen, op andere plekken zijn dubbeldeks snelwegen onderdeel van dezelfde route. In de jaren '90 werd ook het eerste deel van de Manila - Cavite Expressway ontwikkeld. In 2016 is de NAIA Expressway rond de luchthaven in gebruik genomen.

Onderliggend wegennet

Commonwealth Avenue in Quezon City.

Van de onderliggende schakels is de Epifanio de los Santos Avenue (EDSA) het belangrijkste. Deze ringweg is in de jaren '30 en '40 aangelegd als bypass van Manila. Later groeide de stad en raakte de weg ernstig overbelast. Er zijn op diverse punten flyovers aangelegd. Elders in Manila zijn veel belangrijke wegen op drukke kruispunten ook van flyovers voorzien.

De stad Manila wordt doorkruist door enkele bredere boulevards met 2x2 tot 2x3 rijstroken. De kruispunten zijn vaak eenvoudig, op drukke kruispunten zijn niet altijd aparte opstelstroken voor afslaand verkeer, zodat kruispunten vaak een starre regeling met 4 fases hebben. Verder buiten EDSA zijn de wegen vaak wat breder met minder kruispunten en soms langere flyovers, met name in Quezon City. In Quezon City is ook één van de grootste rotondes ter wereld met 10 rijstroken. Delen van Quezon City zijn planmatig aangelegd.

Verkeersintensiteiten

De wegen van Manila zijn extreem druk, tot wel 150.000 voertuigen per etmaal op stadswegen met verkeerslichten. De meeste bredere wegen verwerken meer dan 90.000 voertuigen per etmaal. Op de EDSA rijden tot circa 150.000 voertuigen. Bijvoorbeeld Roxas Boulevard verwerkt 150.000 voertuigen en de parallelle Taft Avenue verwerkt nog eens 88.000 voertuigen.[1]

Congestie

Congestie is extreem in Manila, vanwege het ondermaatse wegennet en de zeer hoge bevolkingsdichtheid, waardoor zelfs bij een relatief laag autobezit veel voertuigbewegingen per km² gegenereerd worden. De gemiddelde snelheid op de EDSA is slechts 15 km/h.[2]

Wegnummering

De Radial Roads en Circumferential Roads van Manila.

In de jaren '60 werd een systeem ontwikkeld voor Manila met 10 radiale wegen en 6 ringwegen. De radial roads zijn genummerd R-1 t/m R-10. De ringwegen zijn genummerd C-1 t/m C-6. In 2014 werd ook een nieuw landelijk wegnummeringssysteem van kracht, waarbij sommige wegen diverse nummers hebben gekregen. Onduidelijk is in hoeverre deze wegnummers bewegwijzerd zijn.

Radial Roads

# route lengte opmerkingen
R-1 Manila - Cavite 42 km Deels de Manila - Cavite Expressway, genummerd als E3
R-2 Manila - Batangas 64 km
R-3 Manila - Batangas 96 km South Luzon Expressway, genummerd als E2
R-4 Manila - Rizal 24 km incompleet
R-5 Manila - Rizal 70 km
R-6 Manila - Quezon 89 km
R-7 Manila - Bulacan 54 km Commonwealth Avenue is één van de breedste wegen ter wereld
R-8 Manila - Tarlac 122 km North Luzon Expressway, Subic - Clark - Tarlac Expressway (E1)
R-9 Manila - Benguet 213 km MacArthur Highway
R-10 Manila - Bataan 105 km grotendeels incompleet

Circumferential Roads

# route lengte opmerkingen
C-1 Manila 6 km
C-2 Manila 10 km
C-3 Navotas - Pasay 22 km
C-4 Malabon - Pasay 28 km Epifanio de los Santos Avenue, drukste weg van Manila
C-5 Malabon - Parañaque 55 km deels E5, deels incompleet
C-6 Marilao - Cavite 49 km in aanleg

Referenties

Flag of the Philippines.svg Expressways in de Filippijnen Flag of the Philippines.svg

Cavite - Laguna ExpresswayCebu-Cordova Link Expressway (CCLEX) • Circumferential Road 5 (E5) • Epifanio de los Santos AvenueLaguna Lakeshore ExpresswayManila - Cavite Expressway (E3) • Metro Manila Skyway (E2) • Muntinlupa - Cavite ExpresswayNAIA ExpresswayNorth Luzon Expressway (E1) • North Luzon East ExpresswayNorth Luzon West ExpresswaySouth Luzon Expressway (E2) • Subic - Clark - Tarlac Expressway (E4) • Tarlac - Pangasinan - La Union Expressway (E1) • Central Luzon Link Expressway (CLLEx)