Marietta-Williamstown Interstate Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Marietta-Williamstown

Interstate Bridge

I-77.svg
Marietta-Williamstown Interstate Bridge.jpg
Overspant Ohio River
Rijstroken 2x2
Totale lengte 795 meter
Hoofdoverspanning 200 meter
Hoogte brugdek 23 meter
Openstelling 1967
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Marietta-Williamstown Interstate Bridge is een vakwerkbrug in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van de staten Ohio en West Virginia. De brug overspant de Ohio River bij Marietta en Williamstown.

Kenmerken

De Marietta-Williamstown Interstate Bridge is een 795 meter lange verbinding over de Ohio River en Buckley Island. De brug is grotendeels een stalen liggerbrug van circa 795 meter lengte, met een hoofdoverspanning van 200 meter als vakwerkbrug. De brug heeft 2x2 rijstroken en geen vluchtstroken en verwerkt verkeer van de Interstate 77 in West Virginia. Het is de belangrijkste brug op de route van de I-77 tussen Charleston en Cleveland.

Geschiedenis

De eerste brug in dit gebied opende in 1903, en was de eerste Williamstown Bridge, de eerste cantileverbrug in het binnenland van de Verenigde Staten.

De Marietta-Williamstown Interstate Bridge is aangelegd als onderdeel van de I-77 en opende in 1965 of 1967 voor het verkeer. De brug is aangelegd met verouderde ontwerpeisen, en heeft geen vluchtstroken. De brug is in 2003 gerenoveerd.

Zie ook

Referenties