Marquette-Joliet Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Marquette-Joliet Bridge
Overspant Mississippi River
Rijstroken 1x2
Totale lengte 781 meter
Hoofdoverspanning 141 meter
Hoogte brugdek 18 meter
Openstelling 06-1975
Verkeersintensiteit 9.100 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Marquette-Joliet Bridge is een boogbrug in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van de staten Iowa en Wisconsin. De brug overspant de Mississippi River bij Prairie du Chien.

Kenmerken

De Marquette-Joliet Bridge is een boogbrug met een totale lengte van 781 meter en een hoofdoverspanning van 141 meter. De brug is 14 meter breed en het brugdek ligt 18 meter boven de Mississippi River. Over de brug loopt de US 18 van Marquette naar Prairie du Chien. De brug sluit aan de westzijde aan op het vasteland van de staat Iowa, aan de oostzijde op het Number One Hundred Seventy-two Island, een eiland in de Mississippi River. Een tweede kortere brug overspant de oosttak van de Mississippi naar Prairie du Chien in Wisconsin. Dit is een liggerbrug en is geheel gelegen in de staat Wisconsin. De brug ligt een paar kilometer ten noorden van de samenvloeiing van de Mississippi en Wisconsin River. De brug is tolvrij.

Geschiedenis

Marquette-Prairie Bridge

De eerste brug over de Mississippi bij Prairie du Chien was een hangbrug uit 1932. Dit was een kleine hangbrug met een smal brugdek en een deels uit vakwerkconstructie bestaand brugdek. Deze brug stond iets ten noorden van de bestaande brug en kwam uit op Blackhawk Avenue in Prairie du Chien. Een bomenrij verraadt nog het oude tracé.

Marquette-Joliet Bridge

Midden jaren '70 werd de hangbrug vervangen door de huidige boogbrug. De hangbrug deed slechts 43 jaar dienst en de nieuwe boogbrug opende in juni 1975 voor het verkeer.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 9.100 voertuigen over de brug.

Zie ook

Referenties