Marseille

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
De A55 in Marseille.

Marseille is de op één na grootste stad van Frankrijk met 852.000 inwoners. De agglomeratie telt 1.600.000 inwoners en omvat een groot deel van de regio, met steden zoals Aix-en-Provence en Toulon in de nabijheid.

Inleiding

Marseille is gelegen aan de Middellandse Zee, gericht naar het westen. Rondom de stad liggen lage bergmassieven, zoals de Chaîne de Saint-Cyr, de Massif de la Sainte-Baume en de Chaîne de l'Étoile. Door de kustlijn en de bergen wordt de stad Marseille begrensd in haar uitbreidingsmogelijkheden, waardoor buiten deze binnenste regio een verstedelijkt gebied is met plaatsen zoals Aix-en-Provence, Vitrolles, Martigues, Istres, Aubagne en Toulon. Marseille zelf is een belangrijke havenstad, met name in het industriële noorden. Ook vertrekken hier talloze veerdiensten, zoals naar Corsica. De grote industriehavens liggen buiten de stad, met name in Martigues en Fos-sur-Mer. Met name de havenfaciliteiten van Fos-sur-Mer zijn zeer uitgebreid met onder andere containeroverslag en olieraffinaderijen. De voornaamste luchthaven is Marseille-Provence en ligt bij de noordelijke voorsteden Marginane en Vitrolles. Marseille heeft een uitgesproken mediterraan klimaat, met warme lange zomers en korte milde winters.

Wegennet

Het wegennet van Marseille bestaat voornamelijk uit autoroutes, de meeste andere wegen zijn minder goed uitgebouwd. Het centrum is dichtbebouwd en beschikt over een netwerk van smalle straten die enigszins in een grid zijn georiënteerd. In de buitenwijken en voorsteden is het onderliggend wegennet minder hiërarchisch ingericht. Opvallend is het ontbreken van een ringstructuur, wat lastig wordt gemaakt door de bergen en de kustlijn. De regio Marseille beschikt over een vrij uitgebreid wegennet. De belangrijkste doorgaande snelwegen zijn de A7 naar Lyon, de A8 richting Nice en de A51 naar Gap. Van regionaal belang zijn de A50 tussen Marseille en Toulon en de A55 van Marseille naar Martigues. Ruim ten oosten van Marseille langs vormt de A52 een noord-zuidverbinding. Buiten Marseille zelf zijn de secundaire knooppunten de stad Aix-en-Provence, het dorp Les Pennes-Mirabeau en het stadje Aubagne.

In Marseille zelf lopen de A7 en A55 parallel naar het noorden. De A50 voert oostwaarts. Dit zijn de drie belangrijkste snelwegen voor de stad zelf. De A7 en A50 zijn verbonden met de Tunnel Prado-Carénage, een toltunnel onder het centrum van Marseille, die echter niet toegankelijk is voor vrachtverkeer. De regio Marseille wordt ook gekenmerkt door een vrij groot aantal 3-cijferige autoroutes die vaak niet meer dan veredelde afritten zijn tot circa 3 kilometer lengte. Naast de Tunnel Prado-Carénage zijn ook de viaducten van de A7 en A55 in het noorden van Marseille benoemenswaardig. Het viaduct van de A55 verdeelt zich zelfs over twee blokken met ertussenin een aantal gebouwen waaronder een flinke toren. Zowel de A7 als de A55 beschikken over 2x3 rijstroken, dus vanuit het noorden is de capaciteit ruim voorhanden. Dit moet ook vanwege het gebrek aan alternatieve routes. De A50 telt ook 2x3 rijstroken. De verbindende Tunnel Prado-Carénage telt 2x2 rijstroken.

Geschiedenis

Een aantal van de oudste snelwegen van Frankrijk liggen in Marseille. Reeds in 1950 werd het eerste deel van de A7 opengesteld in het noorden van Marseille. Al in 1955 was de A7 doorgaand in combinatie met een stuk van de A51 naar Aix-en-Provence. De laatste schakel van de A7 in de regio Marseille werd pas in 1970 opengesteld. In 1971 was de A51 tussen Marseille en Aix-en-Provence doorgaand. De beroemde viaducten van de A55 dateren van omstreeks 1974.

De A50 ten oosten van Marseille is in 1962 en 1963 tot aan Aubagne opengesteld. Die weg was in 1975 doorgaand tot Toulon. Tussen 1970 en 1973 werd de A8 rond Aix-en-Provence opengesteld. Na 1975 kwam de bouw van snelwegen in Marseille stil te liggen. Uitzondering was de A52 ten oosten van Marseille die in 1978 gereed was. In 1993 werd de Tunnel Prado-Carénage opengesteld, die belangrijk was voor het regionale verkeer rond Marseille, men hoefde daardoor niet meer via het centrum, het onderliggend wegennet of ruim rondom de stad (A52-A8) om van de ene kant naar de andere kant van Marseille te komen.

In 1994 begonnen werkzaamheden om de A507 als oostelijke rondweg van Marseille aan te leggen. De bouw zou uiteindelijk 24 jaar duren, er werd telkens maar een beperkte financiering vrijgegeven, waardoor een groot deel van de tijd geen echte werkzaamheden zijn uitgevoerd. De bouw is in 2013 versneld, en het oostelijk deel van de A507 is uiteindelijk in 2018 opengesteld.

Toekomst

Er zijn geen significante aanpassingen aan het snelwegennet van Marseille gepland. Files komen weliswaar regelmatig voor, maar omdat er relatief weinig doorgaand verkeer is, valt de vertraging nog mee. Het meeste vrachtverkeer blijft buiten de stad Marseille zelf, afgezien van het goed ontsloten havengebied. De meeste industriegebieden liggen buiten Marseille. De enige snelweg van doorgaand belang is de A8, en in mindere mate de A52-A50 naar Toulon voor verkeer dat de regio Toulon als bestemming heeft.

Tol

Er zijn weinig tolwegen in de regio Marseille. De A50 tussen Marseille en Toulon beschikt over een open tolsysteem, evenals de A52 ten oosten van Marseille. Het tolweggedeelte van de A7 eindigt vrij ruim voor de stad al. De A55 is tolvrij, evenals de A51 tussen Marseille en Aix-en-Provence. Voor de Tunnel Prado-Carénage in het centrum wordt tol geheven, in 2014 was dit € 2,80 per passage.

Verkeersintensiteiten

De verkeersintensiteiten in de regio Marseille zijn niet extreem hoog. De A7 in Marseille verwerkte 142.000 voertuigen in 2003 en is de drukste snelweg. De A7 bij het knooppunt Les Pennes-Mirabeau telt 99.000 voertuigen. De A50 is de op twee na drukste snelweg van de regio, met 125.000 voertuigen in 2003 in het oosten van Marseille. De A51 telt 130.000 voertuigen tussen Marseille en Aix-en-Provence, de A55 is met 70.000 voertuigen wat rustiger.

Referenties


Snelwegen in de regio Marseille

A7A8A50A51A52A55A501A502A507A515A516A517A520A551A552A557

D6D9

Tunnel du Vieux-PortTunnel Prado-CarénageTunnel Prado Sud