Marshall Islands

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Flag of the Marshall Islands.svg
Aolepān Aorōkin M̧ajeļ
Marshall Islands.png
Hoofdstad Majuro
Oppervlakte 181 km²
Inwonertal 68.000
Lengte wegennet 65 km
Lengte snelwegennet 0 km
Eerste snelweg nvt
Benaming snelweg nvt
Verkeer rijdt rechts
Nummerplaatcode MH

De Marshall Islands of Marshalleilanden is een eilandnatie in het midden van de Pacifische Oceaan. Het land telt 68.000 inwoners en bestaat uit kleine atollen met een gezamenlijke oppervlakte van 181 km². De hoofdstad is Majuro.

Inleiding

De Marshall Islands liggen ten noorden van Kiribati, ten oosten van Micronesië en 3.800 kilometer ten zuidwesten van Hawaii en 3.000 kilometer ten noordoosten van Papua Nieuw Guinea. De eilanden zijn laaggelegen, het hoogste punt ligt op 10 meter boven zeeniveau. De meeste eilanden zijn zeer klein in oppervlakte en sommige zijn niet bevolkt. De atol Majuro is met 25.000 inwoners de belangrijkste en tevens de hoofdstad, ook wel Delap genoemd.

Na de Eerste Wereldoorlog werden de eilanden door Japan van Duitsland veroverd. Na de Tweede Wereldoorlog door de Verenigde Staten. In 1986 werden de eilanden onafhankelijk. De eilanden waren tevens proefterreinen voor kernwapens in de jaren 40 en 50. De Marshall Islands zijn een democratisch land. Met een inkomen van $ 2.900 per inwoner zijn de eilanden niet erg ontwikkeld. De visserij is de belangrijkste economische sector, daar landbouw maar beperkt mogelijk is. Er is ook enig toerisme op de eilanden.

Wegennet

Het wegennet van de Marshall Islands is extreem beperkt, er is slechts 65 kilometer weg. Als een gebied dat voormalig Amerikaans territorium was, rijdt men rechts. Er is enig verkeer op Majuro, waar bijna de helft van de bevolking woont. Er zijn geen autosnelwegen op de Marshall Islands. De wegen zijn doorgaans smal en hebben geen wegmarkering. Op de andere atollen zijn doorgaans geen of slechts één weg.

Wegnummering

Er is geen wegnummering in de Marshall Islands.

Bewegwijzering

Er is waarschijnlijk geen bewegwijzering in de Marshall Islands, daar de meeste eilanden maar één bevolkingscentrum hebben.

Wegen van Oceanië

AustraliëFijiKiribatiMarshall IslandsMicronesiëNauruNieuw-ZeelandPalauPapua New GuineaSamoaSolomon IslandsOost-TimorTongaTuvaluVanuatu