Meeverlengen

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kruising.png

Meeverlengen is het vasthouden van de groenfase van een signaalgroep X die op dat moment gekoppeld is aan de groenfase van een signaalgroep Y. Het groen van signaalgroep X wordt dan net zolang getoond als het groen van signaalgroep Y. Meeverlenging kan worden toegepast in halfstarre, voertuigafhankelijke en verkeersafhankelijke regelingen. Het licht dat wordt meeverlengd met de aangevraagde richting wordt meeverlenggroen genoemd.

Als voorbeeld nemen we de hiernaast getoonde figuur. Wanneer bijvoorbeeld bij het kruispunt in kwestie de richting 3 een groenfase krijgt dan kunnen op dat moment een aantal andere signaalgroepen geen groen krijgen. Op de zuidelijke tak zijn dit in ieder geval de richtingen 5 en 6. Richting 4 kan hiermee wel gecombineerd worden zonder problemen omdat er toch geen andere richtingen in kunnen breken op de groenfase van signaalgroep 3, zolang richting 3 actief is. Een wegbeheerder kan besluiten om richting 4 dan net zolang het groene licht te laten tonen als richting 3. Dit is het uiteindelijke meeverlengen. Het toepassen van deze manier van meeverlengen heeft de voorkeur omdat zo een meer geloofwaardige verkeersregeling ontstaat.

Andersom is het ook mogelijk om richting 3 mee te laten verlengen met richting 4. Dit heeft niet de voorkeur. Richting 5 en 6 worden daarmee beperkt in hun groenaanvragen en vergroten daardoor de wachttijd en daarmee uiteindelijk de totale cyclustijd.

Verschil met meerealisatie

Meerealisatie zorgt er voor dat een richting op hetzelfde moment groen krijgt als een andere niet-conflicterende richting en na het verstrijken van de hiaattijd naar rood zal gaan. Bij meeverlengen blijft het verkeerslicht net zolang op groen staan als het andere verkeerslicht dat is gecombineerd. In het geval van meeverlengen is een hiaattijd niet van toepassing.

Bij rustigere richtingen die worden meeverlengd en die conflicteren met andere signaalgroepen is het zaak af te wegen of het geven van een meerealisatie of meeverlenging noodzakelijk is voor een goede afwikkeling van het gemotoriseerd verkeer. Wanneer deze richtingen conflicteren met langzaam verkeer is het wellicht beter te kiezen voor een regeling waarbij pas een groenfase wordt aangevraagd als er gemotoriseerd verkeer aanwezig is. Dit heeft een kleinere roodlichtnegatie van langzaam verkeer tot gevolg en daarmee een meer geloofwaardige regeling.

Zie ook