Mei-Nikan Expressway (Japan)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Japan C2.svg
Mei-Nikan Expressway.png
Mei-Nikan Expressway map.png
C2
Begin Nagoya
Einde Nagoya
Lengte 42 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Isewangan Expressway

Afslagsymbool.svg1 Arimatsu

Afslagsymbool.svg2 Narumi

Afslagsymbool.svg3 Ueta

Knooppuntsymbool.svg4 Higashiyama Route

Afslagsymbool.svg5 Kamiyashiro-minami

Knooppuntsymbool.svg5-1 Higashi-Meihan Connecting Road

Afslagsymbool.svg6 Kamiyashi

Afslagsymbool.svg7 Hikiyama

Afslagsymbool.svg8 Omori

Afslagsymbool.svg9 Obata

Afslagsymbool.svg10 Matsukawado

Afslagsymbool.svg11 Kachigawa

Afslagsymbool.svg12 Kusunoki

Knooppuntsymbool.svg13 Kusunoki Route

Afslagsymbool.svg14 Yamada-higashi

Afslagsymbool.svg15 Yamada-nishi

Afslagsymbool.svg16 Hirata

Afslagsymbool.svg17 Kiyosu-higashi

Knooppuntsymbool.svg17-1 Kiyosu Route

Afslagsymbool.svg18 Kiyosu-nishi

Afslagsymbool.svg19 Jimokuji-kita

Afslagsymbool.svg20 Jomokuji-minami

Afslagsymbool.svg21 Oharu-kita

Afslagsymbool.svg22 Oharu-minami

Knooppuntsymbool.svg23 Manba Route

De Mei-Nikan Expressway (Japans: 名古屋第二環状自動車道, Nagoya Daini-Kanjo Expressway, letterlijk de Nagoya Second Ring Road), genummerd als de C2, is een expressway in Japan. De snelweg vormt een driekwartsring rond de stad Nagoya en is de tweede ringweg van deze stad. De snelweg heeft een lengte van 42 kilometer.

Routebeschrijving

Mei-Nikan Expressway Nagoya.jpg

De Higashi-Meihan Expressway begint in het zuiden van de stad Nagoya, waar men de Isewangan Expressway kruist. Vanaf dit punt is het sneller om de Isewangan Expressway richting het westen te volgen dan helemaal rond Nagoya te rijden. De snelweg voert met tunnels en viaducten door het oosten van Nagoya, waar de omgeving voornamelijk uit woonwijken met vrijstaande woningen bestaat. In het oosten van Nagoya kruist men de Route 2 van de Nagoya Expressway en een verbindingsweg naar de Tomei Expressway, de snelweg naar Tokyo.

De snelweg volgt een uniek alignement waarbij de snelweg onder een bestaande stadsweg loopt en maar af en toe bovengronds komt. In het noorden van Nagoya kruist men de Route 1 van de Nagoya Expressway, waarna ook door het noorden van Nagoya 2x2 rijstroken beschikbaar zijn. In het noordwesten van Nagoya kruist men de Route 6 van de Nagoya Expressway, en buigt de snelweg naar het zuiden af. Dit deel voert door wat minder dichtbebouwd gebied. In het westen van Nagoya kruist men de Route 5 en eindigt hier omdat de Higashi-Meihan Expressway verder westwaarts gaat naar Osaka.

Geschiedenis

De snelweg opende als eerste op 23 maart 1988 aan de oostzijde van Nagoya. Tussen 1991 en 1998 is de snelweg verder westwaarts rond Nagoya aangelegd. Op 20 maart 2011 opende de laatste schakel aan de zuidoostkant van Nagoya tot aan de Isewangan Expressway.

De Mei-Nikan Expressway was oorspronkelijk een onderdeel van de Higashi-Meihan Expressway, maar met de voltooiing van de ring rond Nagoya is het ringdeel hernoemd naar de Mei-Nikan Expressway vanaf 20 maart 2011.

Openstellingsgeschiedenis

Van Naar Lengte Datum
Kiyosu-higashi IC Nagoya-nishi JCT 10 km 23-03-1988
Kachigawa IC Kiyosu-higashi IC 7 km 19-03-1991
Kamiyashiro-minami IC Kachigawa IC 10 km 03-12-1993
Takabari JCT Kamiyashiro-minami IC 2 km 29-03-2003
Nagoya-minami JCT Takabari JCT 13 km 20-03-2011

Toekomst

Momenteel is een traject aan de zuidwestkant van Nagoya in aanbouw, vanaf Nagoya-nishi tot het Tobishima Junction met de Isewangan Expressway. Dit deel moet medio 2020 worden opengesteld en vormt het laatste deel van de ringweg rond Nagoya.

Maximumsnelheid

De maximumsnelheid is voornamelijk 60 km/h vanwege de vele tunnels en aansluitingen rond Nagoya.

Verkeersintensiteiten

In 2015 reden dagelijks 23.000 voertuigen aan de zuidkant van Nagoya, stijgend naar 65.000 voertuigen aan de oostkant van de stad, 65.000 tot 70.000 voertuigen aan de noordkant van Nagoya en 55.000 voertuigen aan de westkant van de stad.

Referenties


Flag of Japan.svg Expressways in Japan Flag of Japan.svg

East Nippon Expressway
AkitaAomoriAsahikawa-MonbetsuBan-etsuDotoFukagawa-RumoiHachinoheHachinohe-KujiHakodate-EsashiHidaka ExpresswayHigashi-KantoHokkaidoHokurikuJobanJoshin-etsuKamaishiKan-etsuKen-OKita-KantoNaganoNihonkai-TohokuObihiro-HirooSanrikuSassonShin-KukoShiribeshi ExpresswayTateyamaTohokuTohoku-ChuoTokachi-OkhotskTokyo-GaikanYamagata
Central Nippon Expressway
Chubu-JukanChubu-OdanChuoHigashi-MeihanHokurikuIseIsewanganIzu-JukanKiseiMeishinMei-NikanMeihanNaganoNoetsuSan-en NanshinShin-MeishinShin-TomeiTokai-HokurikuTokai-KanjoTomei
West Nippon Expressway
ChugokuHamadaHanwaHarimaHigashihiroshima-KureHigashi-KyushuHiroshimaImabari-KomatsuKanmonkyo BridgeKansai-KukoKeijiKeinawaKinkiKitakinki-ToyookaKochiKyoto-JukanKyoto Outer Ring RoadKyushuKyushu-ChuoMaizuru-WakasaMatsueMatsuyamaMeishinMinami-KyushuMiyazakiNagasakiNishi-KyushuNishi-MeihanOitaOkayamaOkinawaOnomichiSan-inSan-in KinkiSanyoSecond KeihanShikoku-OdanShin-MeishinTakamatsuTokushimaTottoriYonago
Honshū-Shikoku Bridge Expressway
Kobe - Awaji - NarutoNishisetoSeto-Chuo
Stedelijke snelwegen
FukuokaHanshinHiroshimaKitakyushuNagoyaShutoTokyo