Meishin Expressway (Japan)

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Meishin Expressway)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Japan E1.svg
Meishin Expressway.png
Meishin Expressway map.png
E1
Begin Nagoya
Einde Osaka
Lengte 194 km
Route

Knooppuntsymbool.svg24 Komaki Route

Knooppuntsymbool.svg25 Ichinomiya Route

Knooppuntsymbool.svg25-1 Tokai-Hokuriku Expressway

Afslagsymbool.svg25-2 Gifu-Hashima

Afslagsymbool.svg26 Ogaki

Afslagsymbool.svg27 Sekigara

Knooppuntsymbool.svg27-1 Hokuriku Expressway

Afslagsymbool.svg28 Hikone

Afslagsymbool.svg29 Yokaichi

Afslagsymbool.svg29-1 Ryuo

Afslagsymbool.svg30 Ritto

Knooppuntsymbool.svg30-1 Shin-Meishin Expressway

Afslagsymbool.svg30-2 Seti-higashi

Afslagsymbool.svg30-2 Seti-nishi

Afslagsymbool.svg31 Otsu

Afslagsymbool.svg32 Kyoto-higashi

Afslagsymbool.svg33 Kyoto-minami

Afslagsymbool.svg33-3 Oyamazaki

Afslagsymbool.svg34 Ibaraki

Knooppuntsymbool.svg35 Chugoku Expressway

Knooppuntsymbool.svg36 Route 11 (Hanshin Expressway)

Afslagsymbool.svg37 Amagasaki

Knooppuntsymbool.svg38 Route 3 (Hanshin Expressway)

De Meishin Expressway (Japans: 名神高速道路, Meishin Kōsoku-dōro), genummerd als de E1, is een expressway in Japan. De snelweg verbindt Nagoya met Osaka en is derhalve van groot doorgaand belang. De snelweg bedient tevens de stad Kyoto en is in totaal 194 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Meishin Expressway begint in de noordelijke voorstad Komaki van Nagoya, waar de Tomei Expressway uit Tokyo overgaat in de Meishin Expressway en men de Route 11 van de Nagoya Expressway kruist. De snelweg telt 2x2 rijstroken en verloopt westwaarts door de noordelijke voorsteden van Nagoya. In Ichinomiya kruist men de Route 16 van de Nagoya Expressway. Hierna takt de Tokai-Hokuriku Expressway af die noordwaarts loopt naar Takaoka aan de noordkust van Honshu. Men steekt dan vlak achter elkaar drie rivieren over, waarna de snelweg de laatste voorstad Ogaki bedient. De snelweg voert dan slechts kortstondig door plattelandsgebied, met beboste lage heuvels.

De Meishin Expressway in Osaka.

De snelweg voert dan zuidwestwaarts langs een aantal middengrote steden, waarna bij Kusatsu de Shin-Meishin Expressway aansluit, die een parallelle route volgde vanuit Nagoya. De snelweg loopt dan door het zuiden van de grote stad Kyoto. Vanaf dit punt zijn ook 2x3 rijstroken beschikbaar. Men kruist de Route 8 van de Hanshin Expressway, waarna het stedelijk gebied van Kyoto naadloos overgaat in dat van Osaka. In de voorstad Ibaraki kruist men de Chugoku Expressway, die een rondweg van Osaka vormt. Het meeste doorgaande verkeer slaat dan af, en de Meishin Expressway telt 2x2 rijstroken als hij dieper Osaka in loopt. De omgeving is sterk stedelijk en dichtbebouwd. Desondanks loopt de snelweg niet door het centrum van Osaka. Men kruist de Route 11 van de Hanshin Expressway, waarna de snelweg op de Route 3 van de Hanshin Expressway eindigt, die verder naar Kobe loopt.

Geschiedenis

De eerste plannen voor een doorgaande snelweg tussen Kobe en Tokyo werden eind jaren 50 gemaakt. Het eerste deel van de snelweg opende op 16 juli 1963 tussen Ritto en Amagasaki, wat het gehele deel rond Kyoto en Osaka omvat. Dit was de eerste lange-afstandssnelweg van Japan die werd opengesteld. In 1964 werd de rest tussen Nagoya en Ritto opengesteld. De snelweg werd in 1968 oostwaarts verlengd om aan te sluiten op de Tomei Expressway, waarmee de gehele Meishin Expressway was voltooid in slechts 5 jaar tijd.

In latere jaren zijn nog diverse aansluitingen en knooppunten opengesteld voor het verkeer, met name door de bouw van de Nagoya Expressway en de Hanshin Expressway.

Openstellingsgeschiedenis

Van Naar Lengte Datum
Ritto IC Amagasaki IC 71 km 16-07-1963
Sekigahara IC Ritto IC 69 km 12-04-1964
Ichinomiya IC Sekigahara IC 34 km 06-09-1964
Amagasaki IC Nishinomiya IC 7 km 06-09-1964
Komaki IC Ichinomiya IC 7 km 01-07-1965

Maximumsnelheid

De maximumsnelheid is voornamelijk 100 km/h, behalve in Kyoto en Osaka, waar vrijwel overal 80 km/h geldt.

Verkeersintensiteiten

In 2015 reden dagelijks 84.000 tot 92.000 voertuigen rond Nagoya, 54.000 tot 74.000 voertuigen rond Gifu, en 52.000 tot 82.000 voertuigen tussen Gifu en Kyoto. De Meishin Expressway is hiermee één van de drukste interstedelijke snelwegen van Japan. Het deel door Kyoto telt maximaal 92.000 voertuigen, stijgend naar 127.000 voertuigen in de voorstad Ibaraki van Osaka. De bypass van Osaka telt 44.000 tot 83.000 voertuigen per etmaal.

Referenties


Flag of Japan.svg Expressways in Japan Flag of Japan.svg

East Nippon Expressway
AkitaAomoriAsahikawa-MonbetsuBan-etsuDotoFukagawa-RumoiHachinoheHachinohe-KujiHakodate-EsashiHidaka ExpresswayHigashi-KantoHokkaidoHokurikuJobanJoshin-etsuKamaishiKan-etsuKen-OKita-KantoNaganoNihonkai-TohokuObihiro-HirooSanrikuSassonShin-KukoShiribeshiTateyamaTohokuTohoku-ChuoTokachi-OkhotskTokyo-GaikanYamagata
Central Nippon Expressway
Chubu-JukanChubu-OdanChuoHigashi-MeihanHokurikuIseIsewanganIzu-JukanKiseiMeishinMei-NikanMeihanNaganoNoetsuSan-en NanshinShin-MeishinShin-TomeiTokai-HokurikuTokai-KanjoTomei
West Nippon Expressway
ChugokuHamadaHanwaHarimaHigashihiroshima-KureHigashi-KyushuHiroshimaImabari-KomatsuKanmonkyo BridgeKansai-KukoKeijiKeinawaKinkiKitakinki-ToyookaKochiKochi-TobuKyoto-JukanKyoto Outer Ring RoadKyushuKyushu-ChuoMaizuru-WakasaMatsueMatsuyamaMeishinMinami-KyushuMiyazakiNagasakiNishi-KyushuNishi-MeihanOitaOkayamaOkinawaOnomichiSan-inSan-in KinkiSanyoSecond KeihanShikoku-OdanShin-MeishinTakamatsuTokushimaTokushima Nanbu ExpresswayTottoriYonago
Honshū-Shikoku Bridge Expressway
Kobe - Awaji - NarutoNishisetoSeto-Chuo
Stedelijke snelwegen
FukuokaHanshinHiroshimaKitakyushuNagoyaShutoTokyo