Memorial Bridge (Parkersburg, West Virginia)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Memorial Bridge
Blank.png
Parkersburg Memorial Bridge.jpg
Overspant Ohio River
Rijstroken 1x2
Totale lengte 779 meter
Hoofdoverspanning 213 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 12-01-1955
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Memorial Bridge is een vakwerkbrug in de Verenigde Staten, gelegen over de Ohio River tussen West Virginia en Ohio.

Kenmerken

De Memorial Bridge is een stalen vakwerkbrug met een totale lengte van 779 meter en een hoofdoverspanning van 213 meter. De brug is een typische stalen vakwerkbrug die volgens de cantilever-methode is aangelegd. De brug heeft een 8,5 meter breed brugdek, met twee rijstroken van een stadsweg. De brug verbindt Parkersburg, West Virginia met Belpre, Ohio. Aan de kant van Ohio sluit de brug aan op de State Route 7, aan de kant van West Virginia op Emerson Avenue. De brug verwerkt hoofdzakelijk lokaal verkeer. De brug overspant de Ohio River, maar de grens tussen beide staten ligt vrijwel tegen de westoever, zodat bijna de volledige brug op het grondgebied van West Virginia staat. De brug is een tolweg.

Geschiedenis

De eerste verkeersbrug over de Ohio River in Parkersburg was de Parkersburg-Belpre Bridge die in 1916 opende. Kort na de Tweede Wereldoorlog begon de planning voor een tweede brug, iets noordelijker dan de eerste brug. De brug is tussen 1953 en 1955 aangelegd. De bouw begon op 12 maart 1953 en de brug is op 12 januari 1955 opengesteld voor het verkeer.

Tol

De Memorial Bridge is een tolweg, in het beheer van de stad Parkersburg. Aan de kant van Parkersburg is een klein tolstation.

Zie ook

Referenties