Memorial Drive

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Memorial Drive Calgary.png
Memorial
Begin Calgary
Einde Calgary
Lengte 14 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Crowchild Trail

Afslagsymbool.svg 14 Street

Junction.svg 10 Street

Afslagsymbool.svg Centre Street

Afslagsymbool.svg Edmonton Trail

Afslagsymbool.svg Saint Georges Drive

Knooppuntsymbool.svg Alberta Highway 2.png

Afslagsymbool.svg Barlow Trail

De Memorial Drive is een stedelijke freeway in Alberta, Canada. De snelweg vormt een oost-westroute door Calgary, maar feitelijk is alleen het oostelijke deel van de Memorial Drive een echte snelweg. De route is 14 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Memorial Drive begint ten westen van het centrum op een aansluiting met de Crowchild Trail. De weg telt hier 2x2 rijstroken, en loopt over de oever van de rivier de Bow. Dit deel is te substandaard om een snelweg genoemd te kunnen worden, met enkele verkeerslichten en erfaansluitingen. Vanaf de weg is er mooi uitzicht op de skyline van Calgary. Ten oosten van het centrum is de Memorial Drive beter uitgebouwd, met 2x3 rijstroken, ongelijkvloerse kruisingen en een lightrail in de middenberm. Er is een semi-ongelijkvloers knooppunt met de Highway 2, de snelweg naar Edmonton. Daarna voert de snelweg nog een paar kilometer verder, en gaat dan over als een gelijkvloerse boulevard.

Geschiedenis

Exacte openingsdata van de Memorial Drive zijn niet bekend. De weg is waarschijnlijk ontstaan door de bestaande weg ongelijkvloers te maken. Dit gebeurde in Calgary vanaf de jaren 80.

Verkeersintensiteiten

In 2017 reden dagelijks 33.000 tot 46.000 voertuigen langs het centrum van Calgary, sterk stijgend naar 104.000 voertuigen tussen het centrum en Deerfoot Trail.[1]

Referenties

Freeways in Calgary

Trans-Canada Highway (Hwy 1) • Deerfoot Trail (Hwy 2) • Glenmore Trail (Hwy 8) • Stoney Trail (Hwy 201)

Airport TrailCrowchild TrailMacLeod TrailMemorial DriveSarcee Trail