Merritt Parkway

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Merritt Parkway.svg
Merritt Parkway map.png
CT-15
Begin Greenwich
Einde Stratford
Lengte 37 mi
Lengte 60 km
Route

Hutchinson River Parkway

Afslagsymbool.svg27 King Street

Afslagsymbool.svg28 Round Hill Road

Afslagsymbool.svg29 Lake Avenue

Afslagsymbool.svg31 North Street

Afslagsymbool.svg33 Den Road

Afslagsymbool.svg34 Long Ridge Road

Afslagsymbool.svg35 High Ridge Road

Afslagsymbool.svg36 Old Stamford Road

Afslagsymbool.svg37 New Canaan

Afslagsymbool.svg38 New Canaan Avenue

Knooppuntsymbool.svg39 US 7.svg → Danbury

Afslagsymbool.svg40 Main Avenue

Afslagsymbool.svg41 Westport

Afslagsymbool.svg42 Weston

Afslagsymbool.svg44 Fairfield

Afslagsymbool.svg46 Easton

Afslagsymbool.svg47 Park Avenue

Knooppuntsymbool.svg49 Connecticut Highway 25.svg → Bridgeport

Afslagsymbool.svg50 Trumbull

Afslagsymbool.svg51 Nichols Avenue

Knooppuntsymbool.svg52 Connecticut Highway 8.svg → Waterbury

Afslagsymbool.svg53 Stratford

Wilbur Cross Parkway → New Haven

De Merrit Parkway is een parkway in de Amerikaanse staat Connecticut. De autosnelweg is een voortvloeisel van de Hutchinson River Parkway in New York en loopt tot aan Stratford, waar de weg overgaat in de Wilbur Cross Parkway richting Hartford. De snelweg is 60 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Merritt Parkway ter hoogte van Bridgeport.
De karakteristieke bruggen over de Merritt Parkway.

De snelweg begint in Greenwich, de eerste plaats na de grens met New York. In Greenwich zitten veel financiële instellingen die Manhattan verlaten hebben. Het is één van de welvarendste steden in de Verenigde Staten. Men passeert door de dichtbeboste buitenwijken aan het noorden van de stad, en de weg telt 2x2 rijstroken. Deze wijken hebben een goed leefklimaat en veel ruimte. De Merritt Parkway is wellicht één van de meest groene snelwegen van de agglomeratie New York, met zelfs bomen in de smalle middenberm. Hierna komt men door de buitenwijken van Stamford, een voorstad met 119.000 inwoners. De weg is zo dicht omgeven met bomen dat daglicht moeite heeft om de weg te verlichten. In de stad Norwalk kruist men de US 7, een korte noord-zuidsnelweg. De Merritt Parkway volgt een noordoostelijke richting. Men passeert door Fairfield, een stad die is uitgeroepen tot meest leefbare stad van het noordoosten van de VS. Hierna komt men in Bridgeport, de grootste stad in Connecticut, welke 138.000 inwoners telt. Hier kruist men twee snelwegen, de SR-25 en de SR-8, waarvan de laatste een doorgaande snelweg is naar de stad Waterbury in het noorden. Ook hier zijn slechts 2x2 rijstroken beschikbaar. Bij Stratford steekt men de rivier de Housatonic over, tevens de overgang naar de Wilbur Cross Parkway.

Geschiedenis

De hoofdroute door het zuiden van Connecticut was van oudsher de Boston Post Road, later de US 1. In de jaren 20 begon deze al overbelast te raken door het vele verkeer tussen de kernen aan de kust van Connecticut, en het verkeer naar New York City. In 1923 werden drie opties voorgesteld, een nieuwe noordelijke route, een upgrade van de bestaande US 1 en een nieuwe zuidelijke route waar vrachtverkeer overheen moest. De laatste optie werd in de jaren 50 gebouwd als de Interstate 95. Het eerste voorstel was vergelijkbaar met een voorstel van Robert Moses om de Hutchinson River Parkway, die toen in aanbouw was, te verlengen naar Fairfield County.

In 1931 werd geld vrijgemaakt voor het verkrijgen van een right-of-way in Fairfield County, namelijk 1 miljoen dollar. Dat geld bleek al snel te weinig, aangezien alleen al het deel door Greenwich 1 miljoen dollar kostte. In 1935 werd 15 miljoen dollar vrijgemaakt, dat 2000 banen zou genereren. De snelweg ging vervolgens in aanleg en op 29 juni 1938 opende het eerste deel, met een lengte van 28 kilometer vanaf de grens met New York tot aan Norwalk. Op 2 september 1940 openden de laatste 32 kilometer tot Milford. De aanlegkosten bleken achteraf mee te vallen met 22,7 miljoen dollar.

De snelweg is één van de meest landschappelijk mooie routes van de Verenigde Staten, elke brug over de Merritt Parkway heeft een unieke bouwstijl, zodat geen enkele brug over de parkway op elkaar lijkt. Alleen personenauto's zijn toegestaan op de snelweg. Van 1939 tot 1988 werd er tol geheven bij Greenwich.

In 2001 werd een nieuwe stijl bewegwijzering op de Merritt Parkway geïntroduceerd, die afwijkt van de standaard eisen die de MUTCD aan de Amerikaanse bewegwijzering stelt.

Openstellingsgeschiedenis

van naar lengte datum
New York state line Norwalk 28 km 29-06-1938
Norwalk Trumbull 21 km 00-11-1939
Trumbull Milford 11 km 02-09-1940

Verkeersveiligheid

De Merritt Parkway wordt gezien als één van de onveiligste snelwegen in de Verenigde Staten, door het sterk verouderde wegontwerp met smalle rijbanen, ontbrekende vluchtstroken, ontbrekende geleiderails en veel bomen erg dicht op de rijbaan. In de jaren '80 en '90 vielen gemiddeld 3 doden per jaar door vallende takken of bomen. Later werd dit verminderd door zieke bomen te kappen en de bosschage beter te trimmen. In recentere jaren wordt de Merrit Parkway tijdens slecht weer sporadisch helemaal afgesloten, met name tijdens stormen en orkanen, wanneer er veel takken op de weg vallen.

Verkeersintensiteiten

De weg is niet erg druk, met 60.000 tot 70.000 voertuigen per etmaal, maar de capaciteit wordt wel ernstig belemmerd door de oude ontwerpeisen die nog steeds zo zijn als in de jaren 40 op de snelweg. Doorgaand verkeer neemt doorgaans de parallelle Interstate 95.

Rijstrookconfiguratie

Van Naar Rijstroken
Exit 27 Exit 54 2x2

Referenties


Snelwegen in de metropool New York City

Interstate 78Interstate 80Interstate 87Interstate 95 (NJ) (NJ) • Interstate 95 (NY) (NY) • Interstate 95 (CT) (CT) • Interstate 195Interstate 278Interstate 280Interstate 287 (NJ) (NJ) • Interstate 287 (NY) (NY) • Interstate 295Interstate 478Interstate 495Interstate 678Interstate 684Interstate 695Interstate 895


Belt ParkwayBronx River ParkwayFranklin D. Roosevelt DriveGrand Central ParkwayHenry Hudson ParkwayHutchinson River ParkwayJackie Robinson ParkwayKorean War Veterans ParkwayMosholu ParkwayNassau Expressway

Briarcliff-Peekskill ParkwayCross County ParkwayMerritt ParkwayPalisades Interstate ParkwaySaw Mill River ParkwaySprain Brook ParkwayTaconic State Parkway

Babylon-Northport ExpresswayHeckscher State ParkwayLoop ParkwayMeadowbrook State ParkwayNorthern State ParkwayRobert Moses CausewaySagtikos State ParkwaySeaford-Oyster Bay ParkwaySouthern State ParkwaySunken Meadow State ParkwaySunrise HighwayWantagh State Parkway


Bayonne BridgeBronx-Whitestone BridgeBrooklyn BridgeBrooklyn-Battery TunnelGeorge Washington BridgeGoethals BridgeHenry Hudson BridgeHolland TunnelLincoln TunnelManhattan BridgeOuterbridge CrossingRobert F. Kennedy BridgeQueensboro BridgeQueens-Midtown TunnelThrogs Neck BridgeVerrazano-Narrows BridgeWilliamsburg Bridge