Mevo Ayalon Interchange

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kreuz symbool.png
מחלף מבוא איילון

Mevo Ayalon Interchange

Mevo Ayalon Interchange.png
Kruisende wegen IL-20.svg IL-431.svg
Type splitsing
Opengesteld 11-11-2008

Het Mevo Ayalon Interchange (Hebreeuws: מחלף מבוא איילון) is een knooppunt in Israël, gelegen in Tel Aviv. Hier splitsen de Route 20 (Ayalon Freeway) en de Route 431.

Naamgeving

Het knooppunt betekent 'toegang tot Ayalon', refererend aan het begin van de Ayalon Freeway (Route 20). Het knooppunt is niet vernoemd naar de rivier de Ayalon, omdat die niet langs dit deel van de Ayalon Freeway stroomt.

Configuratie

Het knooppunt is feitelijk een splitsing, waarbij de Route 431 van de Route 20 (Ayalon Freeway) afsplitst. Aan de zuidzijde van de splitsing is tevens een kwartklaverblad die van en naar alle richtingen te bereiken is. Het knooppunt zelf is onvolledig, men kan niet van zuid naar oost, alhoewel dat wel via twee nabijgelegen aansluitingen kan. Op grotere schaal gaat verkeer van zuid naar oost via de Route 4, die op korte afstand loopt. Het knooppunt ligt aan de rand van stedelijk gebied op 30 meter hoogte.

Geschiedenis

De Route 20 is ter plekke in 1995 opengesteld als zuidelijke invalsweg van Tel Aviv. Het knooppunt ontstond toen de Route 431 als alternatieve invalsweg van Tel Aviv werd aangelegd vanuit het oosten. Het knooppunt opende op 11 november 2008 voor het verkeer.

Referenties


Knooppunten in Israël

AnavaAshdodBar IlanBen ShemenDanielGanotGlilot Ma'aravGlilot MizrahHaifa DaromHolotKessemKfar SmaryahuKibbutz GaluyotMevo AyalonMorashaNesharimRishon DaromRishponSorekYigael Yadin