Miami Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Miami Bridge
MO-41.svg
Blank.png
Overspant Missouri River
Rijstroken 1x2
Totale lengte 632 meter
Hoofdoverspanning 145 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 27-06-1940
Verkeersintensiteit 1.100 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Miami Bridge is een liggerbrug in de Verenigde Staten, gelegen over de Missouri River bij Miami, Missouri. De brug is onderdeel van de State Route 41.

Kenmerken

De Miami Bridge is een stalen liggerbrug van 632 meter lengte, met een hoofdoverspanning van 145 meter. Het brugdek is circa 8,8 meter breed, met twee rijstroken van de State Route 41. Deze weg verbindt Marshall met de US 24, die wat noordelijker ligt als regionale oost-westroute. De brug heeft relatief weinig betekenis voor het verkeer.

Geschiedenis

Eerste brug van 1940

Miami groeide in de jaren 1830-1840 uit tot een overslagcentrum voor de scheepvaart op de Missouri River. Met de bouw van een spoorlijn vanaf Marshall werden agrarische producten naar Miami vervoerd en vanaf daar per stoomboot naar St. Louis. Er waren in die tijd kleinschalige veerdiensten over de Missouri River bij Miami. Men hoopte begin 20e eeuw dat de Lakes to Gulf Highway, een vroege auto trail, via Miami geleid zou worden. Vanaf de jaren 1920 werd de bouw van een brug over de Missouri River in Miami meer concreet. In 1922 werd een referendum gehouden voor de uitgifte van obligaties om bruggen bij Glasgow en Miami aan te leggen.

De bouw van een brug bij Glasgow kon op meer enthousiasme rekenen en de Glasgow Bridge werd in 1925 opengesteld, maar bij Miami moest men langer wachten. De plannen verdwenen min of meer eind jaren 20 en begin jaren 30. Met de creatie van de Public Works Administration om de economische depressie tegen te gaan zag men weer een kans om een brug bij Miami aan te leggen. In 1938 werd goedkeuring voor federale financiering voor de brug bij Miami gegeven. Op 29 december 1938 begon de bouw van de brug, die uiteindelijk ruim 1,5 jaar duurde. Op 27 juni 1940 werd de brug bij Miami geopend voor het verkeer.[1]

De brug was aangelegd als een stalen vakwerkbrug met een totale lengte van 632 meter en een hoofdoverspanning van 145 meter. Het brugdek was 7 meter breed. De brug had drie primaire overspanningen en 11 overspanningen van de aanbruggen op de oevers.[2] De brug is echter nooit onderdeel geworden van een belangrijke noord-zuidroute en was samen met de nabijgelegen Glasgow Bridge de minst gebruikte bruggen over de Missouri River tussen St. Louis en Kansas City.

Vervanging volledige bovenbouw in 2010

De brug verkeerde in slechte conditie en het brugdek was betrekkelijk smal, ondanks het geringe gebruik van de brug. Het Missouri Department of Transportation besloot om de gehele bovenbouw te vervangen. Alleen de brugpijlers werden hergebruikt. Daartoe moest de brug volledig afgesloten worden tijdens de sloop van de vakwerkconstructie en het brugdek. De brug sloot op 5 oktober 2009. De vervanging kwam in 2010 gereed als een stalen liggerbrug met dezelfde dimensies in de lengterichting, maar met een breder brugdek.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken circa 1.100 voertuigen van de brug gebruik.[3]

Zie ook

Referenties