Mid-Hudson Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mid-Hudson Bridge
US 44.svg
Mid-Hudson Bridge.jpg
Overspant Hudson River
Rijstroken 2+1
Totale lengte 914 meter
Hoofdoverspanning 457 meter
Hoogte brugdek 41 meter
Openstelling 25-08-1930
Verkeersintensiteit 41.800 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Mid-Hudson Bridge is een hangbrug in de Verenigde Staten, gelegen in de staat New York.

Kenmerken

De brug overspant de Hudson River bij Poughkeepsie en is onderdeel van de US 44. De brug is driestrooks en heeft een totale lengte van 914 meter. De hoofdoverspanning bedraagt 457 meter. Het brugdek hangt 41 meter boven de rivier. De middelste rijstrook is een wisselstrook die in de ochtendspits richting oosten en in de avondspits richting westen wordt ingezet. Tevens is er een voetpad. Het tolstation bevindt zich even ten westen van de brug. Aan de oostkant van de brug bevindt zich in Poughkeepsie een bijzonder aansluitingstype, een zogenaamde bowtie interchange met de US 9. 870 meter ten noorden van de brug bevindt zich een voetgangersbrug.

Geschiedenis

De Mid-Hudson Bridge is eind jaren '20 aangelegd door Ralph Modjeski en opende op 25 augustus 1930 voor het verkeer. Destijds was het de op vijf na langste hangbrug ter wereld. Reeds na 3 jaar werd het beheer overgedragen aan de New York State Bridge Authority. Het tolstation bevond zich oorspronkelijk aan de kant van Poughkeepsie maar werd in 1967 verplaatst naar de westkant toen een nieuwe aansluiting op de US 9W werd gemaakt.

Verkeersintensiteiten

In 2011 reden er dagelijks 41.800 voertuigen over de brug, die daarmee overbelast is, zoals bijna alle bruggen over de Hudson ten zuiden van Albany.

Tol

De brug is een tolweg, de tol bedraagt $ 1.50 en wordt alleen richting oosten geheven.

Referenties


Oeververbindingen over de Hudson River tussen New York City en Albany

Verrazano-Narrows BridgeLincoln TunnelHolland TunnelGeorge Washington BridgeTappan Zee BridgeBear Mountain BridgeNewburgh-Beacon BridgeMid-Hudson BridgeKingston-Rhinecliff BridgeRip Van Winkle BridgeCastleton BridgeDunn Memorial BridgePatroon Island Bridge