Mid County Parkway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
Mid County Parkway map.png
-
Begin Perris
Einde San Jacinto
Lengte 16 mi
Lengte 26 km
Route
gepland

Knooppuntsymbool.svg I-215.svg

Afslagsymbool.svg Redlands Avenue

Afslagsymbool.svg Ramona Expressway

Afslagsymbool.svg Bernasconi Road

Afslagsymbool.svg Reservoir Avenue

Afslagsymbool.svg Town Center Boulevard

Afslagsymbool.svg Warren Road

Afslagsymbool.svg Ramona Expressway California 79.svg

De Mid County Parkway is een geplande freeway in de Amerikaanse staat California, gelegen in Southern California. De snelweg moet een 26 kilometer lange verbinding vormen in Riverside County, van Perris tot San Jacinto.

Routebeschrijving

In het voorkeursalternatief begint de Mid County Parkway aan de noordkant van Perris op de Interstate 215 en verloopt dan oostwaarts, ten zuiden van de Ramona Expressway. Oostelijk van Perris volgt de snelweg grotendeels direct de Ramona Expressway langs Lakeview en eindigt aan de noordkant van San Jacinto op de State Route 79. De snelweg moet 2x3 rijstroken krijgen.

Toekomst

Riverside County is één van de snelstgroeiende gebieden van California, omdat dit de enige plek in de buurt van Los Angeles is waar nog betaalbare huisvesting is te vinden. De groei van het suburbane gebied verplaatst zich steeds verder oostwaarts, en in deze regio is nog ruimte voor grootschalige ruimtelijke ontwikkelingen.

Oorspronkelijk was voorzien om de Mid County Parkway 51 kilometer lang te maken, en te beginnen op de I-15 in Corona. Hier was echter geen financiële ruimte voor, en het project stuitte op milieubezwaren in het exurbane gebied rond Lake Mathews. Daarom wordt in eerste instantie alleen de oostelijke helft aangelegd. De weg krijgt de betiteling van een parkway, maar wordt uitgevoerd als een volwaardige freeway.

De planning van de Mid County Parkway wordt uitgevoerd door de Riverside County Transportation Commission (RCTC).[1] In 2008 werd de draft EIS vastgesteld. De final EIS is in april 2015 vastgesteld.[2] Het was indertijd gepland dat de snelweg in 2020 zou worden opengesteld,[3] gefinancierd met een regionale btw-verhoging en niet met tolheffing. Echter in 2020 was er nog geen financiering gevonden, men sprak toen van een bouwstart mogelijk medio 2024.[4]

Er is nog geen wegnummer voor de Mid County Parkway bekend. Het wordt mogelijk een county road, dat zou de eerste county road in Southern California zijn die als freeway is uitgevoerd. Maar mogelijk wordt de weg na oplevering overgedragen aan Caltrans en krijgt het een State Route-nummer. Een Interstate-nummer ligt niet voor de hand.

Referenties