Middle Ring Road (Shanghai)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
Shanghai Middle Ring Road map.png
中林路
Begin Shanghai
Einde Shanghai
Lengte 65 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Huaxia Elevated Road

Afslagsymbool.svg Zhangjiang Road

Afslagsymbool.svg Luoshan Road

Afslagsymbool.svg Hunan Road

Afslagsymbool.svg Yanggao Road

Afslagsymbool.svg Jiyang Road

Afslagsymbool.svg Hongmei Road

Knooppuntsymbool.svg Humin Elevated Road

Afslagsymbool.svg Gudai Road

Afslagsymbool.svg Caobao Road

Afslagsymbool.svg Wuzhong Road

Knooppuntsymbool.svg Yan'An Elevated Road

Afslagsymbool.svg Jinshaijang Road

Knooppuntsymbool.svg Jinghu Expressway (G2)

Afslagsymbool.svg Zhennan Road

Knooppuntsymbool.svg Hujia Expressway (S5)

Afslagsymbool.svg Hutai Road

Knooppuntsymbool.svg South-North Elevated Road

Knooppuntsymbool.svg Yixian Elevated Road

Afslagsymbool.svg Songhu Road

Afslagsymbool.svg Jungong Road

Afslagsymbool.svg Yanggao North Road

Knooppuntsymbool.svg Ring Expressway (G1503)

De Middle Ring Road (Chinees: 中环路) of Shanghai Central (Chinees: 上海中环), is een expressway in Shanghai, China. De autoweg vormt een driekwartsring rond Shanghai en is de tweede ringweg van de stad, buiten de Inner Ring Road. De ringweg is niet volledig, maar de Outer Ring Expressway (S20) vult de ontbrekende schakel op aan de oostkant van Shanghai. De weg verloopt deels over viaducten, maar kent wat minder afritten als de Inner Ring Road. De Middle Ring Road verbindt tevens wat meer radiale snelwegen van Shanghai. De Middle Ring Road is 65 kilometer lang.

Routebeschrijving

Het verdiepte westelijk deel van de ringweg, ter hoogte van Jinshajiang Road.

De Middle Ring Road begint in het zuidoosten van Shanghai, waar de Huaxia Elevated Road verder oostwaarts naar de oostelijke wijken loopt, en met de Outer Ring Expressway (S20) kruist. De snelweg telt 2x4 rijstroken langs de zuidkant van Shanghai. De snelweg bedient vooral woonwijken die planmatig zijn opgezet. Er zijn diverse knooppuntachtige aansluitingen met het onderliggend wegennet. Met vier tunnelbuizen gaat de Middle Ring Road onder de rivier de Huangpu door. Westelijker wordt de bebouwingsdichtheid sterk groter, en buigt de snelweg naar het noorden af. Er volgt een compact knooppunt met de Humin Elevated Road, waarna de 2x4-snelweg door het dichtbebouwde westen van Shanghai loopt. In dit deel loopt de snelweg vooral verdiept. Er is een indirecte aansluiting met de Yan'An Elevated Road via twee afritten. Eén van de belangrijkste knooppunten is met de Jinghu Expressway (G2), de doorgaande snelweg de regio uit. Noordelijker loopt de 2x4-snelweg door industrieel gebied en buigt naar het oosten af. Ook langs de noordkant zijn 2x4 rijstroken beschikbaar en kruist men de South-North Elevated Road die vanuit het centrum komt. Men kruist tevens de Yixian Elevated Road, waarbij de Middle Ring Road op slechts 1 kilometer afstand van de Inner Ring Road loopt. De snelweg telt dan 4x2 rijstroken en gaat met vier tunnelbuizen onder de rivier de Huangpu door, waarna de snelweg door grote planmatige wijken voert op een viaduct tot men weer het beginpunt bij de Huaxia Elevated Road bereikt.

Geschiedenis

De Middle Ring Road is grotendeels aangelegd over reeds bestaande stadswegen binnen het grid van Shanghai. Alleen het zuidoostelijk deel en het zuidelijk deel was grotendeels een greenfield ontwikkeling, dit traject is ook ruimer ontworpen dan de rest van de Middle Ring Road die hoofdzakelijk door street canyons is aangelegd.

De exacte openingsdata van de Middle Ring Road zijn niet bekend. De bouw van de ringweg begon omstreeks 2004 aan de noordkant van de stad. Een groot deel van de ringweg is vermoedelijk in de periode 2007-2009 opengesteld. De werkzaamheden waren omvangrijk, met twee riviertunnels en meerdere tunnels elders, met name op de westring. De noordring is volledig als viaduct aangelegd. De zuidoostelijke ringweg opende op 25 december 2009. Als laatste is het oostelijk deel van de ringweg aangelegd. Bijzonder was de dubbeldeks 3 kilometer lange Jungong Tunnel, die in twee fases op 26 augustus 2009 en 28 januari 2010 is opengesteld. Tussen de tunnel en de zuidelijke ringweg ontbrak echter nog een stuk van 10 kilometer dat op 29 september 2015 is opengesteld. Hiermee was de Middle Ring Road doorgaand te berijden.

Referenties


Expressways in Shanghai

National expressways:

Jinghu Expressway (G2) • Shenhai Expressway (G15) • Ring Expressway (G1503) • Huci Expressway (G1531) • Hushan Expressway (G40) • Huyu Expressway (G50) • Hukun Expressway (G60)


Municipal expressways:

Yingbin Expressway (S1) • Hulu Expressway (S2) • Hufeng Expressway (S3) • Hujin Expressway (S4) • Hujia Expressway (S5) • Huxiang Expressway (S6) • Huchong Expressway (S7) • Xinwei Expressway (S19) • Outer Ring Expressway (S20) • Huchang Expressway (S26) • Shenjiahu Expressway (S32) • Tingfeng Expressway (S36)


Urban expressways

Inner Ring RoadMiddle Ring RoadSouth-North Elevated RoadYan'an Elevated RoadYixian Elevated RoadHumin Elevated RoadHuaxia Elevated RoadJiamin Elevated RoadLuoshan Elevated RoadBeidi Elevated RoadBeizhai Elevated RoadSongze Elevated RoadShanghai North Cross Channel