Midland Highway (Tasmania)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Australian national highway 1.svg
Blank.png
NH1 / A2
Begin Hobart
Einde Launceston
Lengte 176 km
Route

Rotonde.svg Brooker Highway

Centrum.svg Bridgewater

expressway

Afslagsymbool.svg mining area

Afslagsymbool.svg South Brighton

Afslagsymbool.svg Brighton

Rotonde.svg North Brighton

Centrum.svg Bagdad

Centrum.svg Kempton

Centrum.svg Oatlands

Centrum.svg Campbell Town

Centrum.svg Perth

freeway

Rotonde.svg Breadalbane

Afslagsymbool.svg Youngtown

Knooppuntsymbool.svg Bass Highway

Afslagsymbool.svg Pipeworks Road

Centrum.svg Launceston

Zie ook de Midland Highway in Victoria.

De Midland Highway is een highway in Australië, gelegen op Tasmania. De weg vormt de belangrijkste weg van de staat, tussen de hoofdstad Hobart en de stad Launceston. De Midland Highway is 176 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Midland Highway begint in het noorden van Hobart op een rotonde met de Brooker Highway en steekt via de Bridgewater Bridge de brede Derwent River over. De weg is in eerste instantie enkelbaans, maar na Bridgewater begint een korte bypass rond Brighton die met 2x2 rijstroken en ongelijkvloerse aansluitingen is uitgerust. Daarna verlaat men de regio Hobart.

De weg tussen Hobart en Launceston voert door het glooiende tot licht heuvelachtige binnenland van Tasmania. De weg kent nergens echt steile stukken, maar loopt wel langere stukken op 300 tot 400 meter hoogte. De plaatsen op de route tussen Hobart en Launceston zijn erg klein. De weg is een reguliere enkelbaans weg die valleien volgt. Hogere bergen met toppen tot 1.200 tot 1.500 meter liggen zowel naar het westen als oosten.

Het laatste deel van de Midland Highway in Launceston is weer een korte freeway, die 2x2 rijstroken telt. Er is aan de zuidkant van Launceston een knooppunt met de Bass Highway. De snelweg eindigt kort voor het centrum van Launceston op het onderliggend wegennet.

Geschiedenis

De route werd begin 19e eeuw ontwikkeld als weg geschikt voor paard en wagen. De route werd in 1807 voor het eerst uitgezet, maar was vanaf 1821 geschikt voor wagens. Sinds de jaren 1930 is de weg bekend als de Midland Highway. Tussen 1981 en 1988 werd de zuidelijke invalsweg van Launceston als freeway uitgebouwd. In oktober 2012 opende de bypass van Brighton, de voornaamste plaats op de route die nog geen bypass had. Dit is een snelwegachtige weg.

Referenties


Hoofdwegen en autosnelwegen in Tasmania

Bass HighwayBrooker HighwayMidland HighwaySouthern OutletTasman Highway