Mile marker

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een mile marker van de Interstate 81 in Virginia.

Een mile marker is een afstandsaanduiding langs wegen in de Verenigde Staten. De afstand heet mileage. Van oudsher is de term mijlpaal hier aan gerelateerd.

Systeem

Mile markers zijn elke mijl en soms ook op kortere intervals geplaatst langs wegen. In de Verenigde Staten verloopt de mileage in het algemeen van west naar oost en van zuid naar noord op, dit is bij de Interstate Highways altijd het geval en bij de meeste andere wegen meestal ook. De afritnummering naar afstand is hier aan gerelateerd, een aansluiting krijgt het afritnummer van de dichtstbijzijnde mile marker. In sommige gevallen is dat mile 0, en is er dus ook een Exit 0.

Mile markers worden op een groen bord met witte letters weergegeven. In de jaren 2000 begon men in de stedelijke gebieden mile markers om de 0,1 of 0,2 mijl te plaatsen om plaatsbepaling eenvoudiger te maken.

Mile 420 wordt meestal overgeslagen omdat deze mile markers doorgaans gestolen worden vanwege hun connotatie met cannabis. De hoogste reguliere mile marker in de Verenigde Staten is mile 880 op de Interstate 10 in Texas. De Alaska Highway heeft mile markers tot 1520 in Fairbanks.

California is de enige staat die geen mile markers plaatst maar een systeem van postmiles per county heeft.

Referenties