Minamihanna Road (Japan)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
E91
Begin Sakai
Einde Katsuragi
Lengte 16 km
Route

Hanwa Expwy Mihara JCT

1 Mihara

2 Mihara-higashi

3 Habikino

4 Habikino-higashi

5 Taishi

6 Katsuragi

De Minamihanna Road (Japans: 南阪奈道路, Minami-Hanna Dōro, letterlijk de South Hanna Road), genummerd als de E91, is een expressway in Japan. De snelweg verbindt Osaka met de oostelijke voorsteden, en is één van drie snelwegen die dat doet. De snelweg verloopt vanaf de Hanwa Expressway in Sakai tot aan Katsuragi. De snelweg is 16 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint op het knooppunt Mihara met de Hanwa Expressway, en voert zuidoostwaarts met 2x2 rijstroken. De snelweg bedient de voorsteden Sakai, Habikino en Taishi. De snelweg verloopt deels op viaducten, alhoewel het omliggende land niet volledig is volgebouwd, er zijn wat beperkte open plekken. Men passeert daarna de bergrug die de oudere voorsteden met de nieuwere voorsteden verder oostelijk scheidt. De snelweg eindigt vlak daarna in de voorstad Katsuragi. De National Highway 24 gaat dan als ongelijkvloerse 2x2-weg verder naar Kashihara.

Geschiedenis

De gehele snelweg is in één keer in 2004 opengesteld voor het verkeer.

Openstellingsgeschiedenis

Van Naar Lengte Datum
Mihara JCT Katsuragi IC 16 km 28-03-2004

Maximumsnelheid

De maximumsnelheid is 80 km/h tussen de Hanwa Expressway en Habikino en 70 km/h verder oostelijk tot Katsuragi in verband met de tunnels.

Verkeersintensiteiten

In 2015 reden dagelijks 33.000 voertuigen bij Mihara, oostwaarts geleidelijk dalend naar 20.000 voertuigen bij Katsuragi.

Referenties