Minnesota Drive Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
Blank.png
-
Begin Anchorage
Einde Anchorage
Lengte 7,5 mi
Lengte 12,1 km
Route

Junction.svg Old Seward Highway

Afslagsymbool.svg C Street

Afslagsymbool.svg 100th Avenue

Afslagsymbool.svg Dimond Boulevard

Afslagsymbool.svg Raspberry Road

Afslagsymbool.svg International Airport Road

Junction.svg Tudor Road

De Minnesota Drive Expressway is een freeway in de Amerikaanse staat Alaska. De snelweg vormt een 12 kilometer lange noord-zuidroute door de grootste stad Anchorage.

Routebeschrijving

Minnesota Drive Expressway is een verlenging van Minnesota Drive. De snelweg loopt op enige afstand parallel aan de State Route 1. De snelweg begint ook nabij de SR-1, en loopt eerst een paar kilometer westwaarts voordat de snelweg naar het noorden draait, en door het westen van Anchorage loopt. De noordelijke helft van de snelweg telt 2x3 rijstroken en passeert ten oosten van de luchthaven van Anchorage langs. Ter hoogte van Tudor Road gaat de snelweg over in Minnesota Drive, die verder naar het centrum gaat, 4 kilometer verderop.

Geschiedenis

De weg is begin jaren '50 aangelegd als divided highway, vanaf het noorden naar het zuiden. Sinds 1985 bestaat de route over de huidige lengte, maar is pas later opgewaardeerd tot freeway. De snelweg zelf is tussen 1989 en 2008 aangelegd. Het zuidelijkste deel is als laatste ongelijkvloers gemaakt. De parclo bij de luchthaven is eind jaren '90 aangelegd.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 24.000 tot 49.000 voertuigen over de Minnesota Drive Expressway. Het drukste deel bevindt zich bij de luchthaven.[1]

Referenties