Minoo Toll Road

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Japan 423.png
Blank.png
箕面有料道路
Begin Minoo
Einde Minoo
Lengte 7 km
Route

Afslagsymbool.svg Osaka-Minoo

Tunnel.svg Minoo Tunnel (5620 m)

Knooppuntsymbool.svg Shin-Meishin Expressway

De Minoo Toll Road (Japans: 箕面有料道路) is een tolweg in Japan, gelegen in de stad Osaka. De tolweg is 7 kilometer lang en bestaat grotendeels uit een tunnel. De tolweg is onderdeel van de national highway 423.

Routebeschrijving

De Minoo Toll Road is een voortzetting van een stadsautoweg uit Osaka, die in Minoo echter onderbroken is door twee kruispunten met verkeerslichten. Direct daarna begint de 5.620 meter lange Minoo Tunnel die door de bergen ten noorden van Osaka gaat. De tunnel stijgt van 90 naar 160 meter boven zeeniveau. De tunnel is enkelbuizig met tegenverkeer, gescheiden door plastic paaltjes. De Minoo Toll Road eindigt in het noorden van Minoo op de Shin-Meishin Expressway. Er zijn geen aansluitingen tussen het begin- en eindpunt.

Geschiedenis

De planvorming voor een tunnel naar het noorden van Minoo begon in de jaren '90, in 1995 werd het plan vastgesteld. De bouw van de tunnel begon in oktober 1998 en in juni 2003 werd de tunneldoorslag gevestigd. De tolweg is uiteindelijk op 30 mei 2007 na 8,5 jaar bouwtijd opengesteld voor het verkeer. Het is gepland om uiteindelijk de tunnel tweebuizig te maken. In 2017 opende het knooppunt met de Shin-Meishin Expressway aan het noordelijk einde van de tolweg.

Verkeersintensiteiten

In de eerste jaren na openstelling viel het gebruik tegen, met slechts 3.800 voertuigen per dag in 2009.

Referenties