Mississippi River Bridge (La Crosse, Wisconsin)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mississippi River Bridge
Blank.png
La Crosse Mississippi River Bridge.jpg
Overspant Mississippi River
Rijstroken 2x2
Totale lengte 772 / 783 meter
Hoofdoverspanning 145 meter
Hoogte brugdek 21 meter
Openstelling 07-1940 / 17-11-2004
Verkeersintensiteit 17.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Mississippi River Bridge zijn twee bruggen in de Verenigde Staten, gelegen in de staat Wisconsin. De bruggen overspannen de Mississippi River bij La Crosse.

Kenmerken

De verbinding bestaat feitelijk uit drie bruggen, een korte liggerbrug over de westelijke tak van de Mississippi River, die op de grens van de staten Minnesota en Wisconsin ligt, en een cantilever vakwerkbrug en een boogbrug over de hoofdstroom van de Mississippi die geheel in Wisconsin ligt.

Cass Street

De noordelijke brug is gelegen in Cass Street en verwerkt verkeer richting westen. Dit is een stalen cantilever vakwerkbrug van 772 meter lengte. De hoofdoverspanning bedraagt 145 meter. De brug is 9 meter breed en ligt maximaal 20 meter boven de Mississippi River. De brug heeft twee rijstroken en een fiets/voetpad aan de buitenzijde.

Cameron Avenue

De zuidelijke brug is gelegen in Cameron Avenue en staat op amper 10 meter afstand van de noordelijke brug. Dit is een stalen boogbrug met een totale lengte van 783 meter en een hoofdoverspanning van ook 145 meter. Deze brug is met 15 meter een stuk breder en heeft twee rijstroken en een fiets/voetpad aan de binnenzijde.

Geschiedenis

De brug is in twee fases aangelegd. De oudste brug is de cantileverbrug van Cass Street, die in juli 1940 is opengesteld. Deze brug verwerkte oorspronkelijk al het doorgaande oost-westverkeer in zuidelijk Minnesota en kwam in het centrum van La Crosse uit. Vanaf 1967 ging het doorgaande verkeer over de I-90 Mississippi River Bridge. De brug is in 1983 gerenoveerd.

Begin jaren '2000 is een tweede overspanning gebouwd. Gekozen is voor een ander brugtype. Deze brug opende op 17 november 2004 voor het verkeer.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden circa 17.000 voertuigen over beide bruggen gecombineerd.

Zie ook

Referenties