Mobile River Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mobile River Bridge
I-10.svg
Blank.png
Overspant Mobile River
Rijstroken 2x3
Totale lengte 4.506 meter
Hoofdoverspanning 381 meter
Hoogte brugdek 66 meter
Openstelling
Verkeersintensiteit
Locatie kaart

De Mobile River Bridge was een geplande tuibrug in de Amerikaanse staat Alabama. De brug zou onderdeel van de Interstate 10 in Alabama worden zou de Mobile River bij de gelijknamige stad Mobile overspannen. Het project is in 2019 afgeblazen.

Kenmerken

De Mobile River Bridge was gepland als een tuibrug met aanbruggen, met een totale lengte van 4.506 meter. De hoofdbrug (tuibrug) zou twee pylonen en een totale lengte van 823 meter hebben, met een hoofdoverspanning van 381 meter en twee identieke zijoverspanningen van 221 meter, met een layout van 221 + 381 + 221 meter. Het brugdek zou 66 meter boven de Mobile River liggen, hiermee zou de brug beduidend hoger dan andere bruggen over zee langs de Amerikaanse zuidkust zijn.

De brug was iets ten zuiden van de huidige George Wallace Tunnel gepland. Met de brug zou ook de Interstate 10 omgelegd worden over een iets noordelijker tracé, dat aan de oostkant aansluit op de Jubilee Parkway die de Mobile Bay overspant. De brug zelf was gepland 2x3 rijstroken, de Jubilee Parkway zou worden uitgebreid naar 2x4 rijstroken.

Geschiedenis

Het voornemen voor het opstellen van een environmetal impact statement (EIS) werd op 30 oktober 2003 bekendgemaakt. Op 7 juli 2014 werd de draft environmental impact statement (D-EIS - ontwerp-tracébesluit) voor de brug goedgekeurd. In de 5 jaar daarna vorderde het project traag vanwege politieke onenigheid, met name over de hoogte van de tolheffing. Uiteindelijk is op 28 augustus 2019 besloten om de brug uit de transportplannen te halen.[1]

Verkeersintensiteiten

Naar schatting zouden in 2030 dagelijks 131.000 voertuigen van de brug gebruikmaken.

Externe links

Referenties