Modares Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tehran-15.svg
Modares Expressway map.png
Route 15
Begin Tehran
Einde Tehran
Lengte 9 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Chamran Expressway

Afslagsymbool.svg Valiasr Street

Afslagsymbool.svg Africa Boulevard

Knooppuntsymbool.svg Sadr Expressway

Afslagsymbool.svg Arash Street

Afslagsymbool.svg Dastgerdi Street

Afslagsymbool.svg Mirdamad Boulevard

Knooppuntsymbool.svg Shadid Haghani Expressway

Knooppuntsymbool.svg Hemmat Expressway

Knooppuntsymbool.svg Resalat Expressway

Afslagsymbool.svg Aqaqia Street

Afslagsymbool.svg Beheshti Street

Afslagsymbool.svg Ostad Motahari Street

Afslagsymbool.svg Karimkhan Zand Boulevard

De Modares Expressway (Farsi: بزرگراه مدرّس) is een expressway in Tehran, Iran. De snelweg vormt een noord-zuidverbinding in het noorden van de stad en is 9 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint in het noorden van Tehran, als voortvloeisel van de Chamran Expressway. De snelweg telt hier 2x3 rijstroken en voert door dichtbebouwd gebied naar het zuiden, en kruist de Sadr Expressway. Zuidelijker voert de snelweg door een street canyon, eveneens met 2x3 rijstroken, en kruist dan vlak achter elkaar de Hemmat Expressway en de Resalat Expressway. Daarna eindigt de snelweg ten noorden van het centrum van Tehran.

Geschiedenis

De snelweg is één van de oudere van Tehran en bestond al in de jaren 90. Het is waarschijnlijk een upgrade van bestaande boulevards, die ongelijkvloers gemaakt zijn.

Referenties


Flag of Iran.svgExpressways en Freeways in Iran Flag of Iran.svg

Tehran Urban Expressways
Abshenasan ExpresswayAhang ExpresswayAllameh Jafari ExpresswayAshrafi Esfahani ExpresswayKashani ExpresswayAzadegan ExpresswayBabayi ExpresswayBagheri ExpresswayBakeri ExpresswayBasij ExpresswayBehesht-e-Zahra ExpresswayBesat ExpresswayChamran ExpresswayDoran ExpresswayFath ExpresswayHakim ExpresswayHamedani ExpresswayHemmat ExpresswayImam Ali ExpresswayJalal-e-Ale Ahmad ExpresswayJavaneh ExpresswayKazemi ExpresswayKordestan ExpresswayMahallati ExpresswayModares ExpresswayJenah ExpresswayNajafi Rastegar ExpresswayNavvab ExpresswayNiayesh ExpresswayNorthern Behesht-e-Zahra ExpresswayQale Morghi ExpresswayResalat ExpresswaySadr ExpresswaySaidi ExpresswaySayyad ExpresswayShahid Bakeri ExpresswayShadid Sattari ExpresswayShahid Haghani ExpresswayNouri ExpresswayTondguyan ExpresswayYadegar-e-Emam ExpresswayYasini ExpresswayZeinoddin Expressway
Freeways
Freeway 1Freeway 2Freeway 5Freeway 7Freeway 9Freeway 16Qom - Garmsar FreewaySaveh - Hamadan FreewayTehran - Pardis FreewayTehran North FreewayGhadir Freeway